Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aytun Çıray flaş kararı duyurdu: Adaylıktan feragat etti

Aytun Çıray flaş kararı duyurdu: Adaylıktan feragat etti

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Çıray “İzmir'de saygı değer Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.04.2023 - 22:43
  • Güncelleme: 09.04.2023 - 17:25

EGEPOSTASI-  14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi partilerde hareketlilik yaşanıyor.

Milletvekili aday listeleri yarın YSK'ya teslim edilecek. 

Siyasi partilerde son gün öncesi liste için yoğun bir mesai harcanırken, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, aday olmayacağını açıkladı.

Çıray, geçtiğimiz hafta İzmir’de milletvekili aday adayları için yapılan temayül yoklamasına da katılmamıştı. Listede olup olmayacağı merak konusu olan Çıray, sosyal medyadan flaş bir açıklama yaptı.

Çıray açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"14 mayıs sonrası Türkiye'ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla @iyiparti milletvekili adaylıĝımdan feragat ediyorum.İzmir'de Saygıdeğer @kilicdarogluk'nun cumhurbaşkanı olması.. Ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım. Yaşasın Atatürk!"

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIM"

Çıray daha sonra yaptığı açıklamada ikinci sıraya yazıldığı iddialarına tepki gösterdi. Çıray, "Liste ortada yokken ikinci sıraya itiraz ettiğim yalandır. Feragatımın nedenini önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Saygılar." mesajını paylaştı.

"TEMAYÜL YOKLAMASI USULSÜZ"

Çıray, "Sözde temayül sağlıklı olsa, liyakat seçilse dünya çapında saygın Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ilk ikide olmalıydı. Ama açıklamamın konusu bu değil. Sabredin.", "Yanlış yorum yapılmaması için sadece bilgi; yapılan ayıplı temayül yoklamasının usulsüz olduğunu gösteren ve genel başkana iletilen, işleme alınmayan tutanak. Yani kazandı görülen kazanmamış. Temayül tasfiye aracı olmuştur.", "Konumuz bu değil ancak 'Aytun Bey korktuğu için temayüle girmedi' yalanlarına karşı kaynağı açık anket. 27 bin kayıtlı üye arasından örneklem metodu ile hilesiz hurdasız sevenlerimin ezici çoğunluktaki olduğunu gösteren sonuç: Aytun Çıray: yüzde 65,7, sonraki aday: yüzde 15,6" paylaşımları yaptı.

GÖNDERMEDE Mİ BULUNDU?

Öte yandan Aytun Çıray sosyal medya hesabından bir kaç saat önce de, "Yine başa mı döndük?" paylaşımı yapmıştı.. Aytun Çıray'ın paylaşımı kullanıcılar tarafından masadan kalktıkları güne gönderme olarak değerlendirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.