Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Azerbaycan'da doğaya zarar verenlere anlamlı ceza

Azerbaycan'da doğaya zarar verenlere anlamlı ceza

Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Servetler Bakanlığı’nın girişimiyle ülkede kanunsuz olarak ağaç kestikleri iddia edilen iki kişiye ilginç bir ceza verildi. Basına konuyla ilgili bilgi veren Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Servetler Bakanı Hüseyinkulu...

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 11:23
Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Servetler Bakanlığı’nın girişimiyle ülkede kanunsuz olarak ağaç kestikleri iddia edilen iki kişiye ilginç bir ceza verildi.

Basına konuyla ilgili bilgi veren Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Servetler Bakanı Hüseyinkulu Bağırov, ormanda kanunsuz ağaç kestikleri tespit edilen iki kişinin, cezalarını ödeyecek paraları olmadığı için, ağaç diktiklerini ifade etti. Bu bağlamda Aydın İbadov ve Müşvik Emiyev isimli şahıslar, Bakü’de yol kenarına 30’ar adet zeytin ağacı dikti.

Basının sorularını cevaplayan şahıslardan Aydın İbadov örnek uygulamadan dolayı bakanlık yetkililerine teşekkür etti. İbadov '' Yaptığımız şeyin yanlış olduğunu anladık. Diktiğimiz ağaçlar yetişirse ormana verdiğimiz zararı öder, inşallah ''dedi.

Müşvik Emiyev de yaptığı hatadan dolayı 2 bin 200 manat (2 bin 300 Euro) ceza aldığını, maddi imkanı olmadığı için söz konusu meblağı ödeyemediğini belitti. Bakanlığın kendilerine sunduğu teklifi fırsat olarak değerlendirdiklerini söyleyen Emiyev, diktikleri ağaçlar sayesinde az da olsa vicdanen rahatladığını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.