Dolar 34,1795
%0.13
Euro 38,0675
%-0.46
Altın 2.929,780
%-0.12
Bist-100 9.795,00
%-0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aziz Kocaoğlu koltuğu Soyer’e devretti

Aziz Kocaoğlu koltuğu Soyer’e devretti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, bu görevi 15 yıl sürdüren Aziz Kocaoğlu’ndan devraldı. Samimi bir ortamda geçen devir teslim töreninde her iki başkan İzmir ve İstanbul seçim sonuçlarına dair önemli mesajlar da verdi. Kocaoğlu koltuğu Soyer’e devretti

  • Ege Postası
  • 08.04.2019 - 13:06

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Mazbatasını aldıktan sonra kalabalık partili grupla birlikte büyükşehir belediye başkanlık makamına gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Başkan Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu tarafından karşılandı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen devir teslim töreninde her iki başkan İzmir’in geleceğine dair önemli mesajlar verdi.

15 yıl boyunca İzmir’i yöneten ve görevi Tunç Soyer’e devreden Başkan Aziz Kocaoğlu, en büyük hedefinin başkanlığı yine CHP’li birine devretmek olduğunu kaydederek, “15 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptıktan sonra bu yaklaşık beş yıldır en büyük hedefim aday olmayacağımı zaten beş yıl önce de söylemiştim. Başta genel başkan olmak üzere bayrağı CHP’den bir arkadaşa teslim etmekti. Burada da başarılı olduk. Sayın Soyer’in CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması noktasında seçimi hep birlikte yönettik. Başarılı bir seçim geçirdik” dedi.

KOCAOĞLU: HEDEFİM PARTİLİ BİR BAŞKANA TESLİM ETMEKTİ

İzmirlilerin kendisine gösterdiği teveccühe teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Partiler, genel merkezler aday gösteriyorlar. Esas bizi büyükşehir belediye başkanı yapan İzmirli hemşehrilerimizin teveccühü ve oylarıdır. Beni büyükşehir belediye başkanı seçtikleri için ben ve ailem adına teşekkür ediyorum. Bize 3 dönem bu onurlu görevi yaşattılar. Seçilmiş başkanlığın da sonu var. Benim de hedefim partili bir başkana teslim etmekti. Zamanı geldiğinde zirvede bırakılması gerekiyordu,  bırakmaya karar verdim. Bugün son derece, aday olmayacağımı 1 Ekim’de açıkladıktan sonra köylerimizde mahallelerimizde partim için çalışmaya devam ettim. Karınca kararınca elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştık. Ben başta 2009 ve 2004’te beni Bornova’ya ve büyükşehire aday gösteren Deniz Baykal başta olmak üzere parti meclisi üyelerine MYK üyelerine, ayrıca 2014’te yine Sayın Kılıçdaroğlu başkanlığındaki genel merkezimize sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU, İSTANBUL SÜRECİNE DAİR MESAJ VERDİ

Başkan Aziz Kocaoğlu, İstanbul ve Ankara’da oyların yeniden sayım süreciyle ilgili yaşanan sıkıntılı duruma işaret ederek, konuya dair önemli değerlendirmelerde de bulundu.

KOCAOĞLU: BU SEÇİM İSTANBUL’DA HALLOLACAK ÇÜNKÜ..

31 Mart seçimlerinin sonucunun Cumhurbaşkanının 17 yıllık iktidarında yaptığı  yanlışların muhasebesi olacağını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili herkesin içine şüphe düştüğünü söyledi.

Kocaoğlu, “Bu seçim İstanbul’da hallolacak. Bu seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Sayın Cumhurbaşkanının 17 yıllık iktidarında yaptığı yanlışların bir muhasebesi olacak. Muhasebesinin daha doğrusu ilk seçimi oldu. Burada ekonomik sıkıntılar elbette var. Ekonomiyi önümüzdeki süreçte daha da iyi göreceğiz. Seçime yönelik baskılarla götürülen süreci önümüzdeki aylarda çok daha iyi göreceğiz. Bence seçimin kaderini belirleyen en önemli faktör sayın Cumhurbaşkanının hukuk ve yönetim yönünden son derece hatalı davranışlarıdır. Ve birçok kişi yarınına, güvencesini Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan birçok kişi şüphe içerisine düşmüştür. En hafif deyimiyle. Bu da sandığa yansımıştır” diye konuştu.

KOCAOĞLU: UMUYOR VE DİLİYORUM Kİ SAYIN CUMHURBAŞKANI…

İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, dilek ve temennisini ise, “Ülkenin ve demokrasinin geleceği açısından. Ülkenin saygın dünya devletleri içine dönmesi açısından tarihi bir seçimdir. Bu seçimin ülkemize, 82 milyon vatandaşımıza ve dünyaya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Umuyorum ve diliyorum ki başta sayın cumhurbaşkanı bu seçimleri doğru değerlendirir. Bugüne kadar yapılan hatalardan dönülür ve barış içinde kalkınarak ülkemizi ulu önderimizin belirttiği gibi muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılmasını diliyorum. Tekrar Tunç başkanımıza ailesine ülkemize hayırlı uğurlu olsun diliyorum” sözleriyle ifade etti.

TÜRKEGÜL KOCAOĞLU’NDAN NEPTÜN SOYER’E DESTEK MESAJI

Devir teslim töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da, “Hiç aklımda olmayan bir görevle karşılaştık. Ben de karınca kararınca ülkemize olan borcumuz nedeniyle elimden geleni yapmaya çalıştım. Özellikle çocuk, yaşlı ve kadınlarla ilgili. Bir de 15 yıl boyunca kocaman bir ailem oldu başkan eşleriyle. Kocaman bir arkadaş grubum oldu. Neptün hanımı çok iyi tanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Kolay gelsin diyorum. İnşallah ufak tefek zorluklarla geçti sizin de tatlı şekilde mücadeleniz sürer. İzmirlilere hoşçakalın diyorum, sevgilerimi sunuyorum” temennisinde bulundu.

TUNÇ SOYER: İZMİR ASLA AZİZ BAŞKANI UNUTMAYACAK

Devir teslim töreninde Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan sonra kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum. 15 yıldır büyük bir onur ve başarıyla belediye başkanlığı yapan Aziz Başkan'dan görevi devralacağım için. İzmir asla Aziz Başkanı ve yaptıklarını unutmayacak. Kendisinden müsterih olmasını diliyorum. Bayrağı bulunduğu yerden daha yukarı çıkarmak için canla başla çalışacağız. Her zaman başımız sıkıştığında yine yanınıza geleceğimizi bilmenizi istiyorum. Eksik olmayın başkanım” diye konuştu.

MECLİS SALONUNDA İKİ BAŞKAN AYRI BİR KONUŞMA DAHA YAPTI..

Başkanlık makamındaki görev devir tesliminin ardından partililer meclis salonuna geçti. Burada da bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşmasının satır başları:

15 YIL İZMİR’İN SORUNLARIYLA UĞRAŞMAYA ÇALIŞTIK

6 yaşında yani 1954 yılında mahallede sandık başında, o zaman birleşik oy pusulası vardı, oy attırmaya çalışıyordum. O dönemde oy pusulası dağıtmış bir kardeşinizim ve partinin bir neferiyim. Nasip oldu başkan oldum, önce Bornova’ya. Sonra rahmetli Piriştina’nın ardından 15 yıl İzmir’in sorunlarıyla uğraşmaya çalıştık.

YAPTIKLARIMIZ RAKAMSAL OLARAK ZATEN BELLİ

2004 yılında İzmir’in ekonomisi, ürettiği katma değer, sanayi ve tarım üretimi nasıld? Bir bunu bir de bugün geldiğimiz durumun muhasebesini yaptığımda İzmir’in diğer kentler karşısında büyüme trendini baktığınızda daha iyi anlaşılacaktır bizim ne yaptığımız. Belediye başkanı kentin kalkınmasını sağlamak, her sektörün alt yapı sorunlarını belirlemek ve kenti ekonomik olarak büyütmek durumundayız. Yaptıklarımız rakamsal olarak zaten belli.

KIRSALDAKİ İNSANLARIMIZ DAHA SAMİMİ, AHDE VEFAYI BİLİYOR

Kırsal diye neden öne çıkt? Kırsaldaki inşalarımız çok daha samimi, ahde vefayı biliyor. Vefasızlık yapmıyor. Onlarla beraber yaptığımız çalışmaları hem hafta sonu kentten gelen oğullarına, kızlarına, akrabalarına anlattılar hem de büyükşehirin ne yaptığını göğüslerini gere gere anlattılar. Aynı çalışmayı biz diğer sektörlerinde de yaptık.

SADECE ÖZ KAYNAKLARLA YAPILAN RAYLI SİSTEMİ DEVLET HİÇBİR İLDE BAŞARAMADI

Ulaşıma geldiğimiz zaman İzmir ulaşımda çağ atlamıştır. 11 km Bornova-Ege Üniversitesi-Üçyol hattındaki metromuz 70 bin kişi taşıyor, raylı sistem ağımız 179 binlere çıktı. Narlıdere inşaatı sürüyor. Aliağa, buca, bergama çalışmaları da devam ediyor. Sadece büyükşehir öz kaynaklarıyla yapılan raylı sistemleri hiçbir ilde devlet yapamadı, başaramadı. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir katrilyon 804 milyon borcu ödediğimiz gibi, 2 milyar liralık gayrimenkul aldık. Ve tarihte büyükşehir belediyesi 15 yılda 17 milyar 500 milyon lira yatırım yaptı.

15 YILDA MERKEZİ HÜKÜMETİN İZMİR YATIRIMI 70 DEĞİL 15 MİLYARDIR

Seçim arefesinde 70 milyardan bahsediyorsa da devletin rakamlarına göre 15 yıl içinde merkezi hükümetin yaptığı yatırım 15 milyar liradır. Devletin yaptığı yatırımdan daha fazla yatırım yapan bir belediye biliyorsanız, o da o belediyenin başarısıdır, ben bilmiyorum.

İSTANBUL’DA BİR DOLAP ÇEVRİLMEK İTENİYOR

Seçim bir yarış. İstanbul’da bir dolap çevrilmek isteniyor. Buna kimsenin hakkı yok. Sadece CHP’liler değil 82 milyon vatandaşımız eğer ilerlemek ve çağı yakalamak istiyorsa,  demokrasiyi sağlam temellere oturtmak istiyorsa, insan haklarını korumak istiyorsa mutlaka ve mutlaka bu seçimlerde Millet İttifakı’nın yanında yer almak kimsenin hakkını kimseye yedirmemek durumundadır. Yarın sana yapılmasını istemediğin bir şeyi bugün kimseye yapmayacaksın.

İZMİR TAVİZ VEREMEM DEDİ, DEMEYE DE DEVAM EDECEKTİR

Türkiye’nin ve dünyanın en güzel kentlerinden birinde yaşıyoruz. İzmir her koşulda demokrasiye ve yaşam felsefelerine destek oldu. Hiçbir zaman taviz vermedi. İki; İzmir’in efeleri. İzmir 17 yıldır AK Parti’nin bana oy ver sana yatırım yapacağım diyor. Her seçimde. Oyla tehdit ederek seçimde başarısız çıktığı zamanda İzmir’e gereken yatırım yapmıyor. Ama İzmir hem duruşuyla hem Atatürk ilkelerine bağlılığıyla hem Akdeniz’n tarih boyunca en çağdaş kenti olması nedeniyle yapmazsan yapma, ben ilkelerimden yaşam biçimimden taviz veremem dedi ve demeye de devam edecektir. İzmir’e hizmet etmek duyguların en yücesi.

ÇALIŞACAĞIZ, ÜRETECEĞİZ, BAŞARACAĞIZ

Bir de genel politikayla ilgili 3 şey söylemek istiyorum; 1950-60’lı yıllarda bize sanayileşme eşitti kalkınma dediler. İnsanlığın bize verdiği değerleri turizmi ve hizmet sektörünü büyüterek, tarım-sanayiyi, sanayi için bilim için teknoloji için eğitim için sağlık için kaynak yapmamız gerekmektedir. Devlet başkanlarının politikası bundan sonra böyle olmalıdır. Bugün ne hale geldiğimizin herkesin malumudur. Üreteceğiz. Emeksiz kazanç olmaz. Emek onun için en yüce değerdir. Çalışacağız üreteceğiz başaracağız. Dış politikada yurtta barış dünyada barış ilkelerine döneceğiz. Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağız. Onlar nasıl başardıysa biz de başaracağız ve dünyada saygın devletler arasındaki yerimizi en kısa sürede alacağız. Bu ülke zengin ülke. Doğru ellerde 10 yılda hak ettiği yerini bulur.

TUNÇ SOYER’İN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Bir açıdan çok kolay bir açıdan çok zor. Kolay yönü şu büyük bir başarıyla örnek kimliğiyle çok başarılı işlere imza atan Aziz Kocaoğlu’nun arkasından görevi devralacak olmam. Büyük bir avans ve avantajla başlıyorum. O nedenle kendisine şükranlarımı sunmak istiyorum.

TÜRKİYE DEĞİŞECEK, İZMİR ÖNCÜ KENTLERDEN BİRİ OLACAK

Onun yükselttiği bayrağı aşağı indirmemek gibi bir sorumluluğumuz var. Kolay değil. İkincisi Türkiye’de büyük değişim başladı. Bu değişimin öncü kenti olmak zorundayız. 1 Nisan7dan itibaren yeni bir geleceğe uyandı. Hiçbir şekilde gönderemeyeceğimiz değişmeyecek dediğimiz iktidar değişmeye başlıyor, Türkiye değişmeye başlıyor. Aynen onların 15 yıl önce iktidar yolunu açan yereldeki çalışmalarında olduğu gibi Türkiye’de iktidarın değişebileceği gerçeği anlaşılmaya başlandı. Aşağıdan yukarıya doğru Türkiye değişecek. Öncü kentlerden biri İzmir olacak.

CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINDA O KOLTUKTA OTURUYOR OLMANIN…

Bu büyük bir sorumluluk ve gurur aynı zamanda. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurarken önemli bir tespit yapıyor; ‘En büyük gücümüz, ulusal egemenliğini kavramış ve halkın eline vermiş, bunu kanıtlamış olduğumuzdur’ diyor daha 1920’lerde. Yani halk iktidarının, demokrasinin teyit edildiğini ve bunun mümkün olduğunu göstermenin huzurunu söylüyor.  Cumhuriyetin 100’üncü yılında o koltukta oturuyor olmanın gururunu yaşıyor olacağız.

İKİ ANA HEDEFİMİZ VAR DEMİŞTİK….

8 bin 500 tarihi olan bir şehirde belediye başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Bu şehri koruyarak geliştirmeye gayret edeceğiz. Refahı büyütmeye gayret edeceğiz. İki ana hedefimiz var demiştik; bu kentin refahını büyütmek. Aziz Başkanın dediği gibi bu üretimle mümkün olacak. İkincisi de refahın adil bir şekilde dağılımını sağlamak olacak. Tarımsal kalkınmanın başkenti yapacağız. Sanayinin, turizmin başkenti yapacağız.

İZMİR GIPTA EDİLEN, TAKİP EDİLEN BİR KENT OLACAK

İzmir çok daha yakından izlenen, gıpta edilen takip edilen bir kent olacak. Bu inançla canla başla aşkla Aziz Başkanımızın bıraktığı yerden devam edeceğimize huzurlarınızda söz veriyorum. Kimsenin başını yere eğdirmemek için her İzmirlinin bu kentte yaşadığı için gurur duymasını sağlamak için canla başla aşkla çalışacağız.

KOCAOĞLU KENDİ ARACI İLE BELEDİYEDEN AYRILDI

Devir teslim töreninin ardından Aziz Kocaoğlu, kendi aracının direksiyona geçti. Kocaoğlu, 15 yıl görev yaptığı belediyeden, eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte alkışlar arasında ayrıldı.

Belediyedeki devir teslim töreninin ardından Soyer ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.