Dolar 34,2562
%0.04
Euro 37,6348
%0.09
Altın 2.879,750
%-1.03
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BALKANSİAD, Kosova Priştina Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor

BALKANSİAD, Kosova Priştina Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Kosova Priştina Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor. Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz’ün öncülüğünde Türkiye’ye gelen Kosova...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 14:01
Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Kosova Priştina Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor.

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz’ün öncülüğünde Türkiye’ye gelen Kosova Priştina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gashi ve beraberindeki heyet, BALKANSİAD’ı ziyaret etti. Heyet, BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, BALKANSİAD Başkan Yardımcısı Aytuğ Onur, BALKANSİAD Kurucu Üyesi Prof. Dr. Emin Balkan ve Bursalı iş adamları ile bir araya geldi.

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın kurulmasının son aşamalarına geldiklerini ifade eden Vehbi Varlık, bugünlerde Bursa’ya BALKANTÜRK Üniversitesi’ni kuracaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi ile imzalanan protokole işaret eden Varlık, “Uludağ Üniversitesi ve BALKANSİAD ile işbirliği içerisinde bulunarak Uludağ Üniversitesi’nde okuyan, gerek Balkan kökenli öğrencilere gerek diğer öğrencilerimize staj ve burs imkanı sağlayacağız. Amacımız, dünyaya pırlanta gibi öğrenciler yetiştirmek. Bu protokol sonrasında her türlü projeye BALKANSİAD olarak açığız.” dedi.

GASHİ: BALKANTÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE DESTEĞE HAZIRIZ

Ankara, İstanbul ve İzmir’i ziyaret ettiklerini ancak Bursa’da kendilerini evlerinde hissettiklerini söyleyen Kosova Priştina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gashi ise Balkan göçmeni iş adamlarının başarılarını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Savaş sonrasında Kosova’nın kalkınmasında Türkiye’de bulunan iş adamlarının desteklerinin rolünün büyük olduğunu söyleyen Prof. Gashi, dünya çapında yaklaşık 190 ülke ile eğitim konusunda işbirlikleri bulunduğunu kaydetti.

Gashi, “Bu beraberlikler içinde en etkin olanı Türkiye ile olan işbirliklerimiz. BALKANSİAD olarak kuracağınız BALKANTÜRK Üniversitesi ile de işbirliğine açığız. Sizlere, akademisyenler dahil her konuda destek olmaya hazırız. Bu birliktelik ile iki ülke de önemli kazanımlar elde edecek.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.