Dolar 34,2783
%0.33
Euro 37,5305
%0.02
Altın 2.929,850
%1.4
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BBP’li Bayrak: Dershane kapatma tabanda karşılık bulamadı

BBP’li Bayrak: Dershane kapatma tabanda karşılık bulamadı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak, dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması konusunun tabanda karşılık bulamadığını söyledi. Bayrak, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin...

  • Ege Postası
  • 19.11.2013 - 11:17
Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak, dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması konusunun tabanda karşılık bulamadığını söyledi.

Bayrak, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin en başarısız bakanlığı sayılabileceğini belirterek AK Parti iktidarı süresince 5 bakan ve 6 defa sistem değiştirdiğini vurguladı. ‘Son 10 yılda eğitimin geldiği durumdan memnun bir kimse var mıdır'’ sorusunu yönelten Bayrak “Liselere devam eden 100 öğrenciden 45’ini sigara, 32’sini alkol, 9’unu uyuşturucu kullanmaya iten ve 0,5’le öğrencinin sınıf geçtiği bir sistemimiz var. Bu sonuçlar, bakanlığın ehil ellerde yönetilemediğinin ayrıca bir göstergesidir. Çarpık düzenin sonucu ortaya çıkmış olan dershane ve etüt kurumları, bu sistem düzeltilmeden kominist rejimlerdeki gibi oldu bitti ile kapatılmak istenmektedir. “ dedi.

    Dershanelerin aynı zamanda bir işletme olduğunu, serbest piyasa ekonomisinde bu işletmelerin kapatılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Bayrak, şunları kaydetti: "Bu sektörü kapatırken içinde yer alan öğretmenleri ne yapacaksını? Elinizde patlamaya hazır bir bomba varken, kapınızda 250 bin öğretmen beklerken bir türlü bunlara çözüm bulamazken, 50 bin daha işsiz kalacak öğretmenleri ne yapacaksını? İktidar bugün dershaneleri kapatacak, yarın lokantaları mı kapataca? Biliyorsunuz herkes lokantaya da gidemiyor değil mi'"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.