Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP’li Beştaş: Şiddet dalgası adliyelere de sıçradı

BDP’li Beştaş: Şiddet dalgası adliyelere de sıçradı

BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Gezi Parkı olaylarıyla devam eden devletin şiddet dalgasının adalete ev sahipliği yapması beklenen adliyelere de sıçradığını savundu.Meral...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 15:37
BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Gezi Parkı olaylarıyla devam eden devletin şiddet dalgasının adalete ev sahipliği yapması beklenen adliyelere de sıçradığını savundu.

Meral Danış Beştaş, konuyla ilgili yazılı değerlendirmesinde, Gezi Parkı’na yapılan müdahaleleri protesto eden avukatların darp edilerek yerlerde süründürüldüğü, ardından onlarcasının gözaltına alındığını belirtti. Beştaş, şunları ifade etti: “Halen 32 avukat görevlerini yerine getirmelerinden dolayı hapiste tutulmaktadır. Açıktır ki bu utanç yetmezmiş gibi devletin şiddet kullanmasını protesto eden avukatları adalet heykelinin önünde yerlerde süründürme cesaretini gösterenler Başbakan'ın söylemlerinden güç almışlardır. Şiddet uygulayan resmi görevlileri kollayan, suç işleyenler hakkında yasal işlem başlatmak yerine sorunu ‘kelle vermek’ olarak niteleyen hükümet yaklaşımı adaleti mumla aranır hale getirmiştir.

Gerek Gezi Parkı eylemlerine olan yaklaşım, gerekse avukatlara uygulanan şiddet, şiddet doğurmaktadır. Bu nedenle hükümetin bir an önce bu şiddet dilinin ve eylemlerinin kullanımına nokta koyması gerekmektedir. Bu çerçevede; gözaltındaki avukatların bir an önce serbest bırakılarak şiddet uygulayan, görevlerini suiistimal eden resmi görevliler hakkında soruşturma açılmasını talep ediyor, başta Türkiye Barolar Birliği ile tüm kurum ve kuruluşları bu hukuksuzluğa tepki göstermeye davet ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.