Dolar 34,2519
%0.04
Euro 37,6058
%-0.07
Altın 2.925,550
%0.14
Bist-100 9.162,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BEÜ Devlet Konservatuvarı'na yeni bölüm açıldı

BEÜ Devlet Konservatuvarı'na yeni bölüm açıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Devlet Konservatuvarı bünyesinde Geleneksel Türk Müziği Bölümü açıldı. Geleneksel Türk Müziği Bölümü; Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Anasanat Dallarını bünyesinde barındırıyor....

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 17:05
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Devlet Konservatuvarı bünyesinde Geleneksel Türk Müziği Bölümü açıldı.

Geleneksel Türk Müziği Bölümü; Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Anasanat Dallarını bünyesinde barındırıyor. BEÜ Devlet Konservatuvarı'nın yeni bölümünde ses ve çalgı eğitimine yönelik sanat dalları yer alıyor.

7 yıl önce açılan konservatuvar bölümünün, üniversiteye renk kattığını belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Büyük destek verdiğimiz Devlet Konservatuvarımızın olanakları her geçen gün genişliyor. Konservatuvarımızın hem fiziksel olanaklarının hem de sanatsal faaliyetlerinin zenginleşmesi amacıyla pek çok çalışma gerçekleştirdik. Son olarak, Konservatuvarımıza Geleneksel Türk Müziği Bölümünü kazandırarak Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği alanlarındaki önemli bir eksikliği giderdik. BEÜ Devlet Konservatuvarı, yeni sanat dallarıyla güçlenerek Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz sanat yaşamına önemli katkılarda bulunmayı sürdürmeye devam edecektir.” dedi.

BEÜ Devlet Konservatuvarı'nda halen Şan-Opera, Keman, Viyola, Viyolonsel, Kontrabas, Tiyatro-Oyunculuk ve Çalgı Yapım branşlarında eğitim veriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.