Dolar 34,1167
%0.06
Euro 38,0775
%-0.04
Altın 2.873,080
%-0.07
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BİDDER: Gezi Parkı eylemleri masumiyetini kaybetti

BİDDER: Gezi Parkı eylemleri masumiyetini kaybetti

Bilim İnsanları Dayanışma Derneği (BİDDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili hareketin, çevreci hassasiyetlerle başladığını, ancak eylemlerin kanun dışı gruplarca mecrasından çıkarıldığını...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 15:28
Bilim İnsanları Dayanışma Derneği (BİDDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili hareketin, çevreci hassasiyetlerle başladığını, ancak eylemlerin kanun dışı gruplarca mecrasından çıkarıldığını vurgulayarak, "Çevreye ve insanlara zarar verir hale gelen eylemler, olayın masumiyetini kaybettiğini gösteriyor."dedi.

Kapıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, demokrasilerde, vatandaşların devlet politikasını şekillendirmede eşit haklara sahip olduğunu belirterek," Yerel olarak İstanbul Belediye Meclisi'nin değişik siyasi görüşlere sahip bütün üyelerinin oy birliğiyle aldığı bir çevre düzenleme kararına tepki gösteren gruba karşı yapılan ve hükümet yetkililerince de 'aşırı' olduğu kabul edilerek özür dilenen kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonrası gelişen olayların, özellikle büyük şehirlerde bireylerin ve toplumun günlük yaşamını, hak ve özgürlüğünü engelleyen, kamu mallarına ve 'çevreye zarar veren' boyutlara ulaştı." dedi.
Gösteri ve ifade özgürlüğünün toplumun önemli dinamiklerinden biri olduğunu dile getiren Kapıcıoğlu, şunları kaydetti: "Bu hakkın kullanılması toplumu dinamitlememelidir. Maalesef masum isteklerle başlayan gösteriler, kanun dışı gruplarının girmesi ve kışkırtmalar sonucunda herkesin kullandığı ortak alanları tahrip eden, kamu ve özel mallara zarar veren, esnafın ticaretini, vatandaşın günlük hayatını engelleyen boyutlara ulaşmıştır. Bu sebeple çevreci hassasiyetlerle başlayan bir hareketin kanun dışı gruplarca mecrasından çıkarılarak çevreye ve insanlara zarar verir hale gelmesi, olayın masumiyetini kaybettiğini göstermektedir."
Kapıcıoğlu, "Taksim'i savunanlar"ın burayla hiç ilgisi bulunmayan 3. köprü, 3. havalimanı, kürtaj gibi konuları gündeme getirerek, yeniçeri tavrıyla "kelle istemeleri"nin, olayların çevre duyarlılığının ötesinde çok farklı boyutlarının olduğuna dikkat çekti.
Vatandaşların taleplerini dile getirirken dikkatli ve ölçülü olması gerektiğine işaret eden Kapıcıoğlu,"Gençlerimizin hayat rotalarını belirleyen ve eğitimlerinde önemli bir dönüm noktası olan lise ve üniversite sınavlarının yapılacağı günlerde bulunuyoruz. Bu sebeple yetkili yetkisiz herkesin daha serinkanlı şekilde nüfusumuzun yüzde 70'ini oluşturan gençlerimizin ve ülkemizin geleceğini düşünerek sağduyulu hareket etmesi gereklidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.