Dolar 34,2323
%-0.03
Euro 37,6226
%-0.04
Altın 2.887,080
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BİRSİAD Mobilya Komitesi üyeleri Rektör Güder'i ziyaret etti

BİRSİAD Mobilya Komitesi üyeleri Rektör Güder'i ziyaret etti

Hatay Birleşik Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİRSİAD) Mobilya Komitesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H.Salih Güder’i ziyaret etti.Üniversite-Sanayi işbirliği altında neler yapılabileceğinin...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 13:44
Hatay Birleşik Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİRSİAD) Mobilya Komitesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H.Salih Güder’i ziyaret etti.

Üniversite-Sanayi işbirliği altında neler yapılabileceğinin konuşulduğu ziyarette Antakya’nın potansiyeline vurgu yapıldı. BİRSİAD Mobilya Komitesi Başkanı Mehmet Konak, İnegöl’e gerçekleştirdikleri fuar ziyaretinin ardından gözlemledikleri en önemli şeyin, mobilya sektöründeki başarı sırrının ardında, beklentisiz bir şekilde tesis edilen, birlik ve beraberliğin yattığını ifade etti.

Hatay’ın Ortadoğu pazarına yakınlığını önemli bir avantaj olduğunu kaydeden Konak şunları söyledi: “Bazı şeyleri aşmalıyız ve ‘Artık Dünya Bizim Oyun Alanımız’ demeliyiz. Ancak bunun olması için öncelikle Antakya Mobilya Tanıtım Grubu’nun kurulması ve Antakya mobilyasının marka olması için çalışmalar başlatılması gerektiğini söyledi.

MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, ortak akıl anlayışının oluşturulması gerektiğine dikkat çekerken, sektörün ikincil düzenleyicilerinin göz ardı edilmemesini istedi. Profesyonel desteğin önemine işaret eden Güder, “Unutulmamalıdır ki, bir şeyler yapılmak isteniyorsa ilk olarak profesyonel destek alınarak sektörün profili çıkarılmalı. Bu açıdan üniversitede üretilen teorik bilginin pratiğe dönüşmesi önemlidir. Yeter ki bilginin uygulanabilirliği yerinde olsun, sektöre uygun çalışmalar olsun.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.