Dolar 34,2349
%-0.01
Euro 37,6350
%0.01
Altın 2.918,100
%-0.12
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BİSİM de zam yağmurundan nasibini aldı!

BİSİM de zam yağmurundan nasibini aldı!

2016 yılına toplu ulaşım, su, otopark ücretleri ve daha birçok alanda zamla başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kiralık bisiklet hizmeti BİSİM'de de fiyat artışına gitti. Yapılan yeni düzenleme ile BİSİM'de yüzde 20 oranında zam yapan Büyükşehir Belediyesi, saatlik kiralama ücretlerini 2 liradan 2 lira 40 kuruşa çıkarttı. Bisikletler de zam yağmurundan nasibini aldı

  • Ege Postası
  • 07.01.2016 - 16:46
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 18 Ocak 2014'te hizmete giren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kiralama sistemi BİSİM'in fiyat tarifesinde değişikliğe gidildi.


 
BİSİM'E YÜZDE 20 ZAM!
"Bisiklet kenti İzmir" sloganıyla hayata geçirilen ve halen İnciraltı-Mavişehir arasındaki 28 kilometrelik sahil şeridinde 30 istasyon, 400 bisiklet ve 600 park yeriyle hizmet veren sistemin saatlik ücretine 40 kuruşluk zam yapıldı. Buna göre, ilk saatine 2 TL ve devamında da saat başına 1 TL ödeyerek sistemden faydalanan vatandaşlar yılbaşından itibaren uygulamaya konan yeni tarifeyle belediyenin bisiklet kiralama hizmetine yüzde 20 oranında daha fazla ücret ödeyecek. İki saat bisiklet binen vatandaşlar, geçmişte 3 TL ödedikleri sisteme yeni zamlı tarifeyle birlikte 4,80 TL ödeyecek.


 
İLK TEPKİ DOĞAN'DAN: BİSİKLET KENTİ YAPACAĞIZ DEDİNİZ, ZAM YAPTINIZ
Aralık ayında otopark, su, ulaşım, kültür sanat gibi birçok alanda yapılan zamma karşı çıkan ve tepkisini çeşitli seferler dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, BİSİM'e getirilen zamları şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getirdi. Geçtiğimiz haftalarda toplu ulaşım zamlarını protesto etmek amacıyla İzmirlileri kiralık bisiklet kullanmaya davet eden AK Parti'li Doğan, fiyat tarifesindeki değişikliğe anlam veremediğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sert eleştirilerde bulundu. "İzmir'i bisiklet kenti yapacağız dediniz zam yaptınız" diyerek Kocaoğlu'na seslenen Doğan, "Geçtiğimiz günlerde toplu ulaşıma yüzde 6,6 oranında zam yapan Aziz Kocaoğlu'na bisiklet fiyatlarında değişikliğe gitmediği için teşekkürlerimizi sunmuştuk. Sanırım bizi yanlış anlamış olacak ki, bisiklet kiralama sisteminde de zam yaptı ve fiyatlar toplu taşıma ile eşit seviyeye geldi. Bundan sonra kendisine teşekkür etmeyeceğiz. Çünkü her seferinde bizi hayal kırıklığına uğratıyor. Neye teşekkür etsek ona zam yapıyor. Biz zam yapmayın dedikçe siz zam yapıyorsunuz. Yüzde 20 zam ve uygulanan fiyat politikası itibarı ile BİSİM'in de toplu ulaşım karşısında bir önceliği kalmamıştır. Merak ediyoruz, Sayın Kocaoğlu bu sefer de benim başım kel mi diyece? Bu zammın hiçbir şekilde açıklaması yoktur. Sebebi maliyet artışı mıdır, artan akaryakıt giderleri midi? Yoksa bisikletler benzinle mi çalışıyo? Verdiği sözler ile icraatleri birbirini tutmuyor. Sayın Kocaoğlu, İzmir'i böyle mi bisiklet kenti yapacaksını? Zam yapmadan önce tramvay ve altgeçit inşaatları nedeniyle hendeklerle kapanan yollara, Göztepe ile Karşıyaka sahilinde hizmet dışı kalan 3 istasyona, kapattığınız bisiklet yollarına çare bulun. Artık İzmirliye eziyet etmekten vazgeçin" diyerek zammın geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.