Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baba Erbakan'ı, oğul Erbakan anlattı

Baba Erbakan'ı, oğul Erbakan anlattı

İZMİR'de, düzenlenen toplantı ile eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan anıldı. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı Fatih Erbakan, "Babam, herkese hodri meydan diyebilecek kadar cesur bir lider ve siyonizme karşı duran büyük bir dava adamıydı" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.02.2013 - 09:48
İZMİR- Balçova Kaya Termal Otel'de Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı'nca, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın ölümünün 2'nci yıl dönümü sebebiyle 'Erbakan ve Yeni Bir Dünya' konulu anma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Avukat Bayram Sakartepe, Ak Parti İzmir İl Başkan'ı Cihat Akay ve çok sayıda davetli katıldı. Necmettin Erbakan adına okunan Kuran-ı Kerim'in ardından konuşan Fatih Erbakan, babasının İzmir'e ayrı bir önem verdiğini söyledi. Fatih Erbakan, "Her seçim sonrasında İzmir'den alınan sonuçlarla çok yakından ilgilenirdi. İzmir sonuçlarıyla yakından ilgilenmesinin sebebi, burada davaya gönül verenlerin daha fazla emek harcamasından kaynaklanıyordu. 'İzmir'den milletvekili çıkardığımız zaman iktidara geliriz' diyordu. Öyle de oldu. 1995 yılında İzmir'den milletvekili çıkardığımızda iktidara geldi. Yola çıktığında 'bir hayalin peşinde koşuyor' diyenler olmuştu. Girdiği ilk seçimde 'hayal peşinde koşuyor' diyenleri mahcup etmişti. Sadece kendisinin değil, bütün milletin kurtuluşunu gaye edinmişti. Refah Partisi sudan sebeplerle kapatıldı. Bununla birlikte milli görüş hareketinin 4 partisi kapatılmasına rağmen o son nefesine kadar mücadelesini devam ettirip 5'nci partisini kurdu. Bir kenara çekilip beklemedi" dedi.

 

Necmettin Erbakan'ın ağır sanayi hamlesini başlattığını belirten Fatih Erbakan, "Başlatılan sanayi hamlesi sürdürülmüş olsaydı, Türkiye bugün dünyanın sayılı gelişmiş ülkelerinden biri olurdu. Diyarbakır'da uçak motorlarını üreten fabrikanın temelini atmıştı. 40 yıl önce başlatılan o ağır sanayi hamlesi sürdürülseydi bugün Diyarbakır'da bir tane terörist olmazdı" diye konuştu.

 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ise Erbakan'ı vefatının 2'nci yıldönümünde rahmetle andıklarını, bu toplantının sadece Erbakan'ı anma değil, aynı zamanda da anlama toplantısı olduğunu söyledi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.