Dolar 34,1819
%-0.05
Euro 37,8389
%0.03
Altın 2.906,560
%-0.58
Bist-100 9.070,00
%0.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baba okulu açıldı

Baba okulu açıldı

Sivas’ta ilk kez baba adaylarının ve baba olmak isteyenlerin katıldığı eğitim programı düzenlendi. 4 hafta sürecek ve haftada bir kez verilecek olan eğitimlere 21 baba adayı katıldı. Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, okulun...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 17:04
Sivas’ta ilk kez baba adaylarının ve baba olmak isteyenlerin katıldığı eğitim programı düzenlendi. 4 hafta sürecek ve haftada bir kez verilecek olan eğitimlere 21 baba adayı katıldı.

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, okulun açılışında yaptığı konuşmada baba okuluna 21 kişinin katılmasından dolayı memnun olduğunu belirterek, "Bizim çok daha fazla katılım beklediğimiz gebelik okullarında bile bu sayıya ulaşmakta zorluk çekiyoruz.” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Sağlam, nesil yetiştirmenin sadece annelere yüklenebilecek bir konu olamayacağına vurgu yaparak, “Bu manada babaların da tabiri caizse topa girmeleri gerekmektedir. Ülkemizde bu eski anlayış yavaş yavaş terkediliyor. Babalar da bir çocuğun yetiştirilmesi noktasında her aşamada katkıyı sağlamaya çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Bu projenin kamu alanında ilk ve tek olduğunu kaydeden Sağlam, şöyle devam etti: “Baba okulunun konusu anne ve bebek sağlığının geliştirilmesine destek olabilmesine yarayacak her türlü bilgi beceri ve donanıma sahip babalar yetiştirmektir. Bu ilk eğitim programımıza şuana kadar kamu kurum ve kuruluşlarından 21 katılımcı başvurdu. Bu oldukça iyi bir rakam. Bizim çok daha fazla katılım beklediğimiz gebelik okullarında bile bu sayıya ulaşmakta zorluk çekiyoruz.”

İlk dersi ise Hemşire Tülay Kaya verdi. Derste baba adaylarından eşlerine destek olmasını isteyen Kaya, baba okulu düzenleyerek bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.