Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Babacan'dan İzmir'e: Birbirinizi engellemeyin kafa kafaya verin

Babacan'dan İzmir'e: Birbirinizi engellemeyin kafa kafaya verin

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından düzenlenen Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni'ne katıldı. Babacan daha sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na giderek yönetim kurulu toplantısına katıldı. Babacan toplantı öncesi basına yaptığı açıklamada ekonomide gelinen noktayı anlatırken, İzmir ekseninde 'kafa kafaya verin birbirinizi engellemeyin' çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 27.12.2012 - 18:19
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından düzenlenen Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Babacan daha sonra partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Aralık ayı İl Yönetim Kurulu toplantısına katılan Babacan toplantı öncesinde ülke ekonomisi ve İzmir’le ilgili basına açıklamalarda bulundu.

İLK DURAK EBSO
Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın İzmir’deki durağı EBSO tarafından düzenlenen Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni oldu. Ali Babacan, başarılı sanayi kuruluşlarına ödüllerini verdi. Törende, Başbakan Yardımcısı Babacan'a da İzmir'in simgelerinin, anahtar şeklinde sembolize edildiği bir plaket hediye edildi. Babacan, törende yaptığı konuşmada Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulundu.



YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI
Başbakan Yardımcısı Babacan daha sonra partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Aralık ayı İl Yönetim Kurulu toplantısına katılan Babacan toplantı öncesinde ülke ekonomisi ve İzmir’le ilgili basına açıklamalarda bulundu. Babacan ülke ekonomisinde gelinen noktayla ilgili olarak, " 2013 dönemi Türkiye için önemli. Özellikle hemen yanı başımızdaki Avrupa’da ciddi problemler yaşanıyor.Ortadoğu’da Kuzey Afrika’da Suriye’de bir iç savaş var. Böylesine kritik bir dönemde Türkiye’nin bir yandan kendi istikrarını, güven ortamını koruması ve ekonomik anlamda büyümesi son derece önemli. 2009 krizi öncesi uyguladığımız politikalar ve sonrasındaki politikalar Türkiye’yi önemli oranda korudu. Küresel ekonomik krizden en az etkilenmemizi sağladı. 2009 krizine giderken ondan önceki dönemde bankacılıkla ilgili attığımız adımlar bütçe açığını aşağıya çekmemiz, kamu maliyesi konusunda sağlık konusunda sosyal güvenlik konusunda yaptığımız reformlar krizin etkilerinden bizi korudu. Güçlü bir kamu maliyesi ve güçlü bir bankacılık sektörü ile girmiş olduk. Krizi döneminde ülkeler kamu harcamalarını arttırarak borç batağına girdiler. Türkiye farklı bir yol izledi. Dedik ki devlet hesabını sağlam tutacak kamu maliyesi bakımından güçlü olacağız böylece özel sektör eliyle ülkede kalkınma büyüme olacak dedik. Bunu gerçekleştirdik. Pek çok ülke krize sürüklenmişken Türkiye bir çok bakımdan iyi noktadadır. İMKB günü yeni bir tarihi rekorla kapattı.Hazine borçlanma faizleri çok düşük oranda.Risk birimi faizler piyasa faizleri vatandaşlarımızın iş dünyamızın kredi faizleri ciddi bir düşüklükte” dedi.

“IMF’YE BORÇ VERECEK DÜZEYDEYİZ”
Türkiye’nin yardım alan değil yardım eden duruma geldiğini ifade eden Babacan, “ Biz iktidara geldiğimizde Türkiye yardım alan ülkeler listesindeydi. Borç vardı. Bugün bu borç sıfırlandı ve yardım eden ülke duruma geldik. IMF’e borçlanan Türkiye şimdi IMF’ye borç verecek güze ulaştı. Merkez Bankası’nın rezervleri iyi durumda. Gelişme yolunda kalkınma yolunda önemli başarılara imza attık” diye konuştu.

“YATIRIMLAR İZMİR’iN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ”
Ülkede yaşanan olumlu tablonun  yansımasını İzmir’de de gördüklerini ifade eden Babacan,” Son yıllarda İzmir’de başlattığımız yatırım hamlemiz kentin çehresini değiştirdi. İstanbul İzmir otoyolu başladı. 7 milyar dolarlık bir proje. İzmir’i Ankara’ya Antalya’ya bağlayacak otoyol projelerimiz sürüyor. Hızlı tren projemiz bir yandan İzmir’i İstanbul’a bir yandan Ankara’ya bağlayacak şekilde tasarlandı İzmir’i Ankara’ya bağlayacak. Tünel proje yatırımımız son derece önemli olacak kent için... Çandarlı Limanı inşaatı hızla devam ediyor. Tüm bunlar İzmir’in kalkınmasına büyük destek olacak" ifadelerini kullandı.

“EXPO İÇİN SEFERBERİZ”
EXPO için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Babacan, “ Cumhurbaşkanımız Başbakanımız vekillerimiz seferber oldu. Ümit ediyoruz önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde İzmir başarılı olur ve hak ettiği EXPO ile 2020 yılında buluşur. Bu gerçekleşirse İzmir’in ticari hayatına destek verecek. Dünya’da EXPO öncesi ve sonrası önemli örnekler var” dedi.

"İZMİR’DE MUTLAKA BİRLİK GEREKİYOR"

“Biz olumlu süreci kararlılıkla sürdüreceğiz. Asla durmak yok” diyen Babacan Türkiye’nin küresel güç olması gerektiğini belirterek, “ Avrupa ile bağlar devam ederken çok geniş bir coğrafya ile kaynaşmamız gerek. Bunu biz hükümet olarak yapıyoruz. İzmir’de bu heyecanı dinamizmi daha güçlü görmemiz gerek. İzmir’de mutlaka birlik gerekiyor.Hep beraber kafa kafaya verip emek harcayalım. Engellemeyelim birbirimizi. Destek olalım. İyi şeyler yapmak gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.