Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bademler Dünya Tiyatrolar günüde 80. Yaşını sahnede kutlayacak

Bademler Dünya Tiyatrolar günüde 80. Yaşını sahnede kutlayacak

Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu olan Bademler Köy tiyatrosu perdelerini 80. Yaş kutlamaları dahilinde iki yeni tiyatro oyununu sahneye koyarak başlıyor. Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği’ne bağlı köy oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde Orhan Asena’nın yazdığı, Eylem Yaman’ının yönettiği Şeyh Bedreddin adlı oyunla perdelerini açıyor.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 16:21
İZMİR-  27 Mart Çarşamba Dünya tiyatrolar günü ve Bademler Köy Tiyatrosu’nun 80. Yaşını, şeyh Bedreddin oyunuyla tiyatro sahnesinde kutlayacak. Bu yıl iki yeni oyunla tiyatro severlerle buluşacaklarını söyleyen Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Naime Oğuzer “Gençlerimiz Turgut Özakman hocamızın “Deliler” adlı oyununu hazırlarken, diğer bir taraftan da Orhan Asena’nın Simavnalı Şeyh Bedreddin’i hazırladık. 27 Mart günü Dünya Tiyatrolar gününü kutlayacak olan köyümüz, aynı zamanda 1933 yılında başlayan tiyatro heyecanımızın 80. yaşını kutlayacağız. Her iki oyunumuzun yönetmenliğini Eylem Yaman üstlenirken, başta Turgut Hocamıza ve Orhan Hocamızın değerli ailesi ve tüm katkıda bulunan kurumlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Urla İl Genel Meclis üyesi ve Kültür ve Sanat Derneğinin eski Başkanı Seyfettin Şen ise “onurlu bir duruşun, haksızlığa boyun eğmeyişin, mücadeleyi toplum için yapan büyük bir ismi perdelerine taşıyan Bademler Köylülerimiz, 80.yılında köyün adına yakışır bir şekilde tiyatro sahnesinde kutlama yapıyorlar.
Bademler Tiyatro tarihinde 23 kişiden oluşan en kalabalık ekiple hazırlanan oyunu olan Şeyh Bedreddin oyunumuz için köy sakinlerimizin imkanları doğrultusunda katkıda bulunlara teşekkür ediyorum. Son derece anlamlı ve mücadeleyi yansıtan ‘Şeyh Bedreddin’ adlı oyunumuzu izlemeye tüm İzmir’i davet ediyoruz” dedi. Şen “Görüyoruz ki Şeyh Bedreddin’le yüzyıllar öncesindeki haksızlığa karşı dik duruşun günümüze örnek olmasını dileyerek izlerken, hemen ertesi ayda, ülkemizin içinde bulunduğu durumu, hiciv ve komedi ile sahneye taşıyan ‘Deliler’ adlı tiyatro oyununu kahkahayla izleyeceğiz” diye konuştu.

Köy oyuncuları Şeyh Bedrettin galasını 27 Mart Çarşamba günü saat 20.00’de köy tiyatro salonunda protokole ve misafirlerine yaparken, 28, 30 ve 31 Mart tarihlerinde de köy tiyatrolarında oynamaya devam edecekler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.