Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli: Hedefimiz herkesi bir görerek lider ülke Türkiye hedefine ulaşmaktır

Bahçeli: Hedefimiz herkesi bir görerek lider ülke Türkiye hedefine ulaşmaktır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hedefimiz kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, yabancılaştırmadan, herkesi bir ve beraber görerek geleceğin lider ülkesi Türkiye hedefine ulaştırmaktır" dedi. Ankara'da, Ülkü...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 02:24
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hedefimiz kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, yabancılaştırmadan, herkesi bir ve beraber görerek geleceğin lider ülkesi Türkiye hedefine ulaştırmaktır" dedi.

Ankara'da, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen iftar programına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iftar sonrasında açıklamalarda bulundu. Türk milletine düşmanlıkta birleşenlerin sonunun hep hezimet, hep bozgun ve hep de acı olduğunu söyleyen Bahçeli, “Irkçılığın her tonunu reddeden bir kavrayışla, tahammülsüzlüğün, kavganın, çatışmanın, cepheleşmenin her türünü göz ardı eden bir derinlikle doğudan-batıya, kuzeyden güneye bir olmak, iri olmak ve diri olmak bizim varmak istediğimiz seviyedir. Demokrasiyi gerçek anlamda sahiplenmiş, ilerisi veya gerisi diye sıfatlandırmamış, ama yüksek standartlara eriştirmeyi de kafasına koymuş bir huzur iklimini tesis etmek niyet ve temennimizdir. Ülkemizi mutlu, müreffeh hale getirmek; bağımsız, özgür, kendi haklarına sahip bir duruma kavuşturmak amaçlarımız arasındadır” diye konuştu.

"TÜRKİYE, AKLIN ALMAYACAĞI OLAYLARLA KARŞI KARŞIYADIR"

Türkiye’nin sıcak gündemlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Türkiye aklın, mantığın ve vicdanın almayacağı kadar derinlik ve genişlik kazanmış olaylarla karşı karşıyadır. Düşünce, fikir ve açıklamalarıyla Ramazan’ın manevi atmosferini kirletmeye kadar işi götüren gafiller iftar sofralarında dedikodu yapmakta, gıybette dur durak bilmemektedir. Fitne ve fücur ehilleri bölücülük kazanını kaynatmak, iftira ve ithamlarını yaygınlaştırmak için olağanüstü bir gayret göstermektedir” dedi. Türkiye’nin zor günler geçirdiğini ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti. “Tehlikelerin hacim ve hızı ciddi düzeyde artış göstermektedir. Yalnızca iç meseleler değil, bununla bağlantılı olmak üzere dış meseleler de ağırlaşmış ve çetrefilleşmiştir. Türkiye iyi yönetilmemenin sancılarını alabildiğine yaşamaktadır. Yangın her yerde, istikrarsızlık her alanda, çöküş her taraftadır.”

"PKK'NIN SURİYE UZANTILARI TÜRKİYE'DE AĞIRLANIYOR"

Ülkede hainliğin kazanç kapısı olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Millete hakaret geçer akçe haline geldi. Devletin itibar ve saygınlığına gölge düşürmek sıradanlaştı. Ben - sen ayrımı, bizden olanlar olmayanlar kutuplaşması iyice uç verdi. Siyaseti kan davasına çevirenler, insanımızın arasına hendek kazanlar birliğimizi ve kardeşliğimizi baltalamak için olan biten güçleriyle faal durumda. Bölücü mihrakların gözdağları, sınırlarımızın hemen dibindeki oldubittiler, kuzu sessizliğiyle izleniyor. PKK’nın Suriye’deki uzantıları Türkiye’de ağırlanmakta, taltif edilmekte. Kurulacak yeni bir özerk bölge için söz alınıp verilmekte, teröristlerin gönlü hoş tutulmakta, sırtları sıvazlanmakta ve ellerinden tutulmaktadır. Bir ay sonrası için verilen terörist saldırı randevularına karşı kimseden herhangi bir ses işitilmiyor. Teröristler tehdit ettikçe devlet ve hükümet yetkilileri sinmektedir, Kandil’den, İmralı’dan Eylül ya da Ekimle ilgili felaket senaryosu işitildikçe sorumluluk mevkiini işgal edenler sır olmakla kalmayıp saklanacak yer aramaktadır. PKK-PYD gözleri kör etmiş, akılları baştan almıştır. Teslimiyet her tarafa yayılmıştır” ifadelerini kullandı.

"GEZİ PARKI OLAYLARI KUYTUDAKİ SORUNLARI AÇIĞA ÇIKARDI"

Gezi Parkı olaylarına da değinen Bahçeli, "Bu olaylar Türkiye’de birçok şeyin üzerini açtı, kuytuda kalan sorunların kapağını araladı. İç politikada baş gösteren otoriter hevesler, dış politikada vasat bulan hayal kırıklıkları, zayıflıklar ve stratejik darboğazlar üst üste birikmiş, bir yolla da açığa çıkmıştır. Siyasetin doğasına ve yapısal çerçevesine müzahir olmayan kaba ve yaralayıcı üslup ve ötekileştirici dil tepkisellikleri kışkırtmış, toplumsal tansiyonu yükseltmiştir. Buna bir de siyasi sorumluluk sahiplerinin alttan alta olayları provoke edici kurnazlığını, cepheleşmeyi özendirici yöntemlerini ilave ettiğimiz takdirde çok ciddi sosyal ve siyasal bir maliyetle karşılaşılacağı ayan beyan ortadadır. Nitekim olmuş olan da budur. Hükümet Gezi Parkı’nı okuyamadı. Tepkilerin mihverini, itirazların menşeini, şikayetlerin merkezini kavrayamadı. Anlaşılan Gezi Parkı gerilimi sürekli canlı tutulmak istenmektedir. Bu vasıtayla toplumsal bloklaşma zinde ve diri tutulacak, böylelikle siyasi konsolide sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

"SOKAK ARALARINA JURNAL KUTULARI KOYMAK DEMOKRASİYLE BAĞDAŞMIYOR"

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yapılanlar, siyasi kaygılarla birlik ve beraberlik hukukuna darbe vurmak, sakatlamak, acımasız ve ilkel bir tercih olmanın ötesinde, öngörülmesi mümkün olmayan sapmalara ve kaoslara da çanak tutacak. Sertleşen her iktidar, ceberut kesilen, dikta merakına düşen her siyasi yönetim ya toplumsal yapıyı mahvederek demokrasiyi esasta dinamitleyecek ya da sonunu hazırlayacak. Demokratik nitelikli yasal protestolara katılan gençlerin burslarını kesme hazırlığı yapmak, sokak aralarına jurnal kutuları koymak, stadyumlardaki protestolara yasaklar getirmek ne demokrasiyle ne de insanlığın bu çağdaki kazanımlarıyla bağdaşmamaktadır. Küçümsenen, hafife alınan, hor görülen Türk gençliği, sokaklarda TOMA'yla, biber gazıyla cebelleşmeden, Eylül’de olay bekleyen, provakasyon uman hükümetin tazyiklerine aldanmadan sandıkta hükümeti al aşağı etmelidir."

"SİZİN YERİNİZ SOKAKLAR DEĞİL"

Konuşmasının son kısmında ülkücü gençlere seslenen Bahçeli, "Türkiye’de istenen ve mayalanan kardeş kavgasıdır. Bunun alt yapısı da hızla olgunlaştırılmakta. Sizin yeriniz sokaklar değil; kütüphaneler, laboratuarlar, dost ve arkadaş ortamları olmalıdır. İnsani ilişkilerinizi daha çok geliştirmelisiniz ve sosyal yönünüzü dengeli bir şekilde kuvvetlendirmelisiniz. Başarıya inanınız ve bunu elde etmek için cüret ediniz, kendinizi aşmanın yollarını açınız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.