Dolar 34,0085
%-0.03
Euro 37,9205
%0.15
Altın 2.826,620
%0.05
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli'den 'Tarihimizle kucaklaşma' açıklaması

Bahçeli'den 'Tarihimizle kucaklaşma' açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de; “Bizim dileğimiz, tarihimizle her yönüyle barışma, buluşma ve kucaklaşma ikliminin gecikmeksizin tezahür etmesidir” sözlerinin sorulması üzerine; “Bir ailenin farklı sebeplerle ayrı düşmüş kişilerini, unsurlarını, gruplarını bir araya getirme arzu ve özlemidir. Kucaklaşmadan maksadımız budur. Büyük aile birliğini tesis etmektir” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.07.2023 - 15:20

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de; parti grup toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, “Tarihle kucaklaşma” sözlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Bir ailenin farklı sebeplerle ayrı düşmüş kişilerini, unsurlarını, gruplarını bir araya getirme arzu ve özlemidir. Kucaklaşmadan maksadımız budur. Büyük aile birliğini tesis etmektir.”

MHP’nin emekliye seyyanen zam ile ilgili bir çalışması olup olmayacağı yönündeki soruya ise Bahçeli, “Cumhur İttifakı o görevi yerine getiriyor. MHP olarak ayrıca bir çalışmaya da gerek yok. Cumhur İttifakı’nı bütün yönleriyle destekliyoruz. Bunu her defasında da söylüyorum” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, bugün; şunları söylemişti:

“Türkiye Cumhuriyeti ne kadar bizimse Osmanlı İmparatorluğu da o kadar bizimdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne kadar milli ve tarihi bir kahramanımızsa Osmanlı İmparatorluğu’nun tüm padişahları da o kadar milli ve kahramandır. Gelecek ülkülerinde kenetlenmek, milli birlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmak, bugünkü sorunları aşmak tarih ve coğrafyamızla barışmanın yegâne ön şartıdır. Fesle kalpak ihtilafı yok hükmündedir. Bizim dileğimiz tarihçilerimizin konunun üzerine dikkatle eğilmeleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci döneminde amaçladığımız her alandaki uzlaşma arzusuyla birlikte tarihimizle de her yönüyle barışma, buluşma ve kucaklaşma ikliminin gecikmeksizin tezahür etmesidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.