Dolar 34,1763
%0.04
Euro 38,2359
%0.18
Altın 2.900,360
%-0.68
Bist-100 9.686,00
%-0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Ala'dan üç önemli açıklama

Bakan Ala'dan üç önemli açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 3 önemli konuda açıklama yaptı. Ala, Taksim saldırısını gerçekleştiren canlı bomba Mehmet Öztürk'ün IŞİD bağlantılı olduğunu ve konuyla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Ala'nın, iddiaların aksine Öztürk hakkında arama kaydığı olmadığını söylemesi de dikkat çekti

  • Ege Postası
  • 20.03.2016 - 16:46
İçişleri Bakanı Efkan Ala 'nın yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle:

NEVRUZ: 120 bin polis, 80 bin jandarma güvenlik için görevlendirildi. 1270 noktada yol araması yapılıyor. 10 bin dedektör ve 614 bomba tespit cihazı ve köpekle aramalar yapılıyor, güvenliği temin için. 18 il ve ilçede Nevruz'a resmi izin verildi, bazı il ve ilçelerde ise vatandaşının güvenliği bakımından izin verilmemiştir. Bazı olayların üst üste gelmesi nedeniyle daha sonra yapmaları nedeniyle ertelemeler bildirilmiştir. Vatandaşlarımız da bu hususları dikkate almışlardır ve makul karşılamışlardır.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI: 7 ilçe ve Şırnak il merkezinde sokağa çıkma yasağı 24 saat esasına göre devam etmektedir. Buralarda 24 saat esasına göre sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam etmektedir. Hiçbir vatandaşımız endişe etmesin. Bu operasyonları yürütüyoruz. Bir problemle karşılaştıklarında kendi başlarına kalacaklarını düşünmesinler. Gereken ihtiyaçları karşılamak taahhütümüzdür. Cizre ve Silopi'de operasyon bitti ama gece sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

TAKSİM SALDIRISI: Terörist 1992 Gaziantep doğumlu Mehmet Öztürk. Bulgular DAEŞ ile bağlantılı olduğunu gösteriyor. Başka bağlantıları olup olmadığı ise büyük bir titizlikle araştırılıyor. Bana verilen bilgi şahsın emniyet ya da jandarmamızda herhangi bir arama kaydının bulunmadığı yönündedir. Konuyla ilgili 5 kişi gözaltında.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.