Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Avcı, çocukluğunu hatırladı

Bakan Avcı, çocukluğunu hatırladı

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İzmir'de 'Çocuk Ülkesi'ni gezerken, çocukluğuna döndüğünü belirterek, "Benim çocukluğumda 'İzmir'in dağlarında çiçekler açar' diye bir marş vardı burayı gezerken onu hatırladım. Gerçekten çiçekler açıyor burada" dedi.

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 17:28
İZMİR-  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl İzmir'de düzenlenen 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Kültürpark 4 No'lu Hol'deki stantları gezdi. Bakan Avcı, yöresel kıyafetler giyen Nijeryalı çocuklarla, TRT'nin çizgi film kahramanlarını canlandıran maskotlar ve fuarı gezen küçük çocuklarla fotoğraf çektirdi. Bakan Avcı, çocukluğuna döndüğünü belirterek, "Benim çocukluğumda 'İzmir'in dağlarında çiçekler açar' diye bir marş vardı burayı gezerken onu hatırladım. Gerçekten çiçekler açıyor burada" dedi.

Bir veli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan okullarda kıyafet serbestliğinin kaldırılmasını, formaya dönülmesini istedi. Bakan Avcı da bu konuyla ilgilendiklerini ifade etti. Öğretmen ve öğrencileri tek tek selamlayıp hatırlarını soran Bakan Avcı, EXPO 2020 standını da gezdi ve iyi dileklerde bulundu. Avcı, "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümetimiz olarak EXPO 2020 için çabamız var. Kasım ayında oylama Paris'te yapılacak. Oylamada İzmir'in ipi göğüslemesi için elinden geleni yapıyorlar. İnşallah Kasım ayında güzel bir haber alırız. İzmir'in güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için iyi bir fırsat yakalamış oluruz" dedi.

BARIŞ DİLEĞİ

Bakan Avcı, basın mensuplarının akil insanlarla ilgili sorunu "Bu kadar güzel şeyin ortasında olmaz" diyerek geçiştirirken, kamplarda kalan Filistin ve Suriyeli çocukların da şenliğe katılacak olmasını "Suriyeli 100 öğrenci bu şenliklere katılıyor. İnşallah onların da ülkesine barış ve huzur gelir de daha çok Suriyeli çocuğu ağırlarız" dedi.

Bakan Avcı, uçakla İstanbul'a gitmek üzere Kültürpark'tan ayrıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.