Dolar 34,0825
%0.2
Euro 38,1125
%0.15
Altın 2.843,930
%0.52
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bak'dan KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin yeni açıklama

Bakan Bak'dan KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin yeni açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin konuşarak, "Tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek" dedi.

  • Ege Postası
  • 03.11.2023 - 12:07
  • Güncelleme: 03.11.2023 - 15:10

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2022 yılı kesin hesabı ve 2024 yılı bütçe kanun teklifi görüşülüyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlığının bütçesine ilişkin yaptığı sunumda şunları söyledi:

PERİYODİK ASANSÖR BAKIM VE DENETİMLERİ GERÇEKLEŞMEKTEDİR: "Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda üzücü bir hadise sonucu kaybettiğimiz evladımız Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet diliyorum. Acımız büyük… Zeren, hepimizin evladıydı. Bu kayıptan duyduğum derin kederi öncelikle ifade etmek isterim. Tüm tesislerimizde olduğu gibi Bakanlığımızın 830 yurdunda da periyodik asansör bakım ve denetimleri gerçekleşmektedir. Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı 13 Temmuz 2023’te yapılmıştır. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edilmiştir. Asansörün son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür. Bütün belgeler, evraklar elimizde mevcut. Olay artık adli makamlardadır.

SOSYAL MEDYADA PROVOKASYON AMAÇLI PAYLAŞIMLARA İZİN VERMEYİN: Ben kamuoyunu ve siz değerli milletvekillerimizi bilgilendirme görevimi yerine getiriyorum. Evladımızı geri getirmeye kimsenin gücü yetmez ama sorumlular muhakkak en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu olay; üzerinden siyasi rant devşirilecek, suistimal edilecek bir olay değildir. Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suistimal edilmesine izin vermemenizdir. Acı hepimizin acısıdır. Evlat hepimizin evladıdır. Ama suistimal edilecek bir konu kesinlikle değildir. Herkesi bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyorum.

KARANLIK TUZAKLARINA ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇEKMEYE ÇALIŞANLAR MUVAFFAK OLAMAYACAK: Ailemizi ziyaret ettik. Acımızı paylaştık. Ailemizin bu olayın provoke edilmemesi yönünde bir beyanı var. Zeren kızımızın babası Akın Bey’in sözlerini aynen paylaşıyorum: 'Devletimiz merhametli yüzünü gösterdi, şimdi adaletli yüzünü göstermesini bekliyoruz. Yurtlardaki kardeşlerime abileri olarak sesleniyorum; kötü insanların emellerine alet olmasınlar.' Sorumlular mutlaka adalet önünde mutlaka hesap verecektir. Böyle bir acıyı kimsenin kötü emellerine alet etmesine izin vermeyeceğiz. Karanlık tuzaklarına öğrencilerimizi çekmeye çalışanlar da muvaffak olamayacaklar.

ASANSÖRLERİMİZE BİR KAREKOD KOYACAĞIZ: 22 senedir bu ülkenin gençlerine daha adil, daha özgür, daha konforlu, daha sosyal, daha eşit şartlar sunmak için çalışıyoruz. Gençlerimizin sahip olduğu imkanları çoğaltmaya, onlara yeni fırsat kapıları açmaya gayret ediyoruz. Her sene bir öncekinden daha iyi koşullar hazırlamak için çaba sarf ediyoruz. Biz provokatörlerin gençlerimizle aramıza girmesine izin vermeden gençler için çalışmaya devam edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek.

YURTLARDA MEMNUNİYET ORANI YÜKSEK TERCİH EDİLME ORANIMIZ ORTADA: 81 il 260 ilçede bir gurur abidesi gibi yükselen 830 öğrenci yurdumuzla, 955 bin yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük, en kapsayıcı yurt hizmetini gençlerimize sunuyoruz. Bu yıl başvuran öğrencilerimizin yüzde 96’sı yurtlarımıza yerleştirildi. Yerleştirme sürecimiz devam ediyor... Tuvalet ve banyolar ortak kullanımda, sıcak su haftanın belirli günlerinde yalnız birkaç saat verilebiliyor… Çalışma alanları, hijyen, yemek… Biz kaliteyi artırarak, imkanları geliştirerek, şartları modernize ederek; yurtlarımızı bütüncül bir yaşam alanı haline getirdik. Memnuniyet oranı yüksek, tercih edilme oranımız ortada…

ÜNİVERSİTE HARÇLARINI KALDIRAN YİNE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR: 2017’de muhalefet vekilleri referanduma hayır kampanyası düzenlerken; gençlerin 18 yaşında seçilmesine de karşı çıkıyordu ve o günlerde dimdik durarak, gençlere inanarak, güvenerek seçilme yaşını 18’e indiren ve milli iradenin kalbinde söz sahibi olmalarına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımızdır.
Üniversitelere giyim kuşam hürriyeti getiren, meslek liselerine uygulanan çifte standardı ve üniversite harçlarını kaldıran yine Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu ülkede gençlere dair bütün reformlarda imzası olan Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yine gençlik için üretmeye, çalışmaya, taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.