Dolar 34,2490
%0.03
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.911,870
%-0.33
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bozkır'dan süreç çıkışı: HDP silah bıraktırsın...

Bakan Bozkır'dan süreç çıkışı: HDP silah bıraktırsın...

AB Bakanı Volkan Bozkır: 'HDP silah bıraktırsın, süreç yeniden başlar'

  • Ege Postası
  • 24.12.2015 - 12:56
AB Bakanı Volkan Bozkır’ın brifingi için dün toplanan Meclis AB Uyum Komisyonu, “hendek” tartışmasına sahne oldu. Bozkır, Güneydoğu’da süren terör operasyonlarını eleştiren HDP’lilere, IRA’ya silahı siyasi partisi Sinn Fein’in bıraktırdığını anımsatarak, “Silahlar bırakılıp çimentoya gömülünce barış sağlandı. HDP eğer terör örgütüne silah bıraktırma konusunda baskı uygularsa tekrar sürece dönülür” dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de, “Hendekler, barikatlar ne kadar yanlışsa bugün yapılanlar bunun yüz katı daha yanlış” dedi. Basına kapalı toplantıda Baydemir, özetle şunları söyledi:

HAYATIMIZ TEHDİT ALTINDA
“Bölge yanıyor. Camiler yanıyor. UNESCO Kültür mirasına girmesi için o kadar çaba harcadığımız yapılar yanıyor. Çocuklar ölüyor. Silopi’de 11 cenaze buzdolabında bekliyor halen. Ben 44 yaşındayım. Hiç özgür olmadım. Gözümü darbeyle açtım. Ama tarihimizde hiç olmadık kadar kötü bir dönemden geçiyoruz. Hiç olmadığı kadar Kürt halkında bir kopuş var. İnsanlar, bize ‘ne işiniz var parlamentoda’ diyorlar. Bu bahsettiğim bir sonuçtur. Bir an önce müzakere masasına dönülmesi lazım. Hastaneler bile askeri üs durumuna getirilmiş. Kaybedecek vaktimiz yok. Bir an önce ellerin tetikten çekilmesi lazım. Eller tetikten çekilince hendekler kendiliğinden kalkacaktır. Şimdi burada konuşabiliyoruz da 2 ay sonra konuşabilecek miyiz bilmiyorum. Tahir Elçi’nin başına gelenleri hepimiz biliyoruz. Vekillerimiz bölgedeler ve hayatları tehdit altında. Çocuklar ölüyor ve bizim hayatımız onların hayatından daha değerli değil.”

HDP’YE SİNN FEIN ÖRNEĞİ
Bozkır da, “Hiçbir devlet kendine doğrultulan silaha cevapsız kalmaz. Bu operasyonlar vatandaşa karşı değil, terör unsurlarına yönelik yapılıyor. Silahlardan elinizi çekin diyorsunuz, ama elinde silah olana devlet ne yapsın. Elbetteki karşılık verecek. Silah sadece devletin elinde değil” karşılığını verdi. 

Bozkır İrlanda’yı örnek göstererek, “İrlanda’da IRA ve onun siyasi partisi masadaydı. İkisi birlikte masada kaldı. IRA silah bırakmak istemeyince oradaki siyasi parti IRA’ya silah bıraktırdı. Silah bıraktıran unsur siyasi parti oldu. Silahlar bırakıldı, çimentoya gömüldü ondan sonra barış sağlandı. HDP eğer terör örgütüne silah bıraktırma konusunda baskı uygularsa tekrar sürece dönülür. Terör örgütüne silah bırakmayı sağlayabiliyorsanız beraber geleceğe güvenle bakabiliriz” dedi. Bozkır, terör örgütü silah bırakmadan yeniden müzakerelere dönülmesinin zor olduğunu söyledi. (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.