Dolar 34,2274
%-0.05
Euro 37,4769
%-0.43
Altın 2.871,090
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çağlayan, Gülnarlı vatandaşlarla buluştu

Bakan Çağlayan, Gülnarlı vatandaşlarla buluştu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Gülnar ilçesinde halkla bir araya geldi. Gülnar Lisesi Bahçesi'nde dün akşam saatlerinde vatandaşlara seslenen Çağlayan, "AK Parti'nin büyümesinde, AK Parti'nin gelişmesinde, Türkiye'nin büyümesinde,...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 02:13
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'in Gülnar ilçesinde halkla bir araya geldi.

Gülnar Lisesi Bahçesi'nde dün akşam saatlerinde vatandaşlara seslenen Çağlayan, "AK Parti'nin büyümesinde, AK Parti'nin gelişmesinde, Türkiye'nin büyümesinde, Türkiye'nin gelişmesinde, gerek dışarıdaki gerekse içerideki uzantılar Türkiye üzerine ciddi bir tezgah kurmak istediler. Rantları kesilen, faizleri kesilen bazı kesimler, AK Parti'yi ve hükümeti ve başbakanımızı hedef aldılar. Ama unuttular. AK Parti'nin arkasındaki bu millet desteğini, milletin sevdasını unuttular" dedi.

Bazı odakların ekonomiyi eski günlere götürmek istediğini vurgulayan Çağlayan, "Yeniden Türkiye'yi siyasi istikrarsızlık ortamına götürmek istiyorlar. Sebepleri ne biliyor musunu? Sebepleri; 2002'den önce AK Parti iktidara gelmeden önce, bunlar Türkiye'yi sömürmeye, Türkiye'nin kanını emmeye, IMF karşısında 1 milyon dolar borç almak için Türkiye'yi yüzüstü çöktürmeye alışmışlar. Nedir hedefler? Türkiye'nin başında son derece dik onurlu bir Tayyip Erdoğan var. Artık faiz lobisine 11 yıl boyunca soydurtmadık, Allah'ın izni ve sizlerin desteğiyle soydurtmayacağız" diye konuştu.

Mayıs ayında Türkiye çok önemli günler yaşadığını hatırlatan Çağlayan, "Türkiye yıllarca borçlu olduğu, borçlu olduğu için talimat aldığı IMF'yle yollarını ayırdı. IMF'ye borcumuzu sıfırladık, IMF'ye eyvallahımız kalmadı. Yüzde 70'le, yüzde 80'le borçlanan Türkiye, aslında borçlanamayan Türkiye, bakın Mayıs ayında borçlanma faizleri yüzde 4,5'lara kadar düştü. Aynı ay 90 milyar lira eski rakamla söylüyorum, 90 katrilyon liralık İstanbul'un 3. havalimanı ihalesini yaptık. Aynı ayda İstanbul'un 3. Boğaz Köprüsü'nün temeli atıldı. Aynı ayda, aynı günlerde Türkiye ile Japonya arasında Sinop'a yapılacak olan nükleer santralin temeli atıldı. 12 Haziran seçimlerinde bu milletin kaçı oy vermişt? Yüzde 50'si. Son yapılan anketlerde AK Parti'nin oyu kaça çıktı biliyor musunu? Yüzde 51,5 çıktı" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.