Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çavuşoğlu'ndan Başkan Bakıcı'ya övgü

Bakan Çavuşoğlu'ndan Başkan Bakıcı'ya övgü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Bakıcı’nın Selçuk’a huzur ve hizmet getirdiğini dile getiren Çavuşoğlu; “Artık Selçuk’ta huzur var. Herkes hiçbir ayrım gözetmeksizin belediyenin hizmetlerinden faydalanıyor. Selçuk beş sene içerisinde bambaşka bir ilçe olacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.05.2015 - 15:52
İlk olarak partisinin Selçuk İlçe Teşkilatını ziyaret eden ve burada partilileri ile seçim çalışmaları hakkında basına kapalı sohbet eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra beraberindeki AK Parti İzmir Milletvekili Adayları Ozan Ceyhun ve Savcı Sayan ile birlikte Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.  

Bakana teşekkür
AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve partililerin de yoğun katılım gösterdiği ziyarette konuşan Başkan Bakıcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Selçuk’ta ağırlayan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Makamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ağırlayan Başkan Bakıcı, Efes’in UNESCO sürecini değerlendirerek; bu sürece Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra Dışişleri Bakanlığı nezdinde de büyük destek gördüklerini ifade etti. Başkan Bakıcı; “Kültür ve Turizm Bakanımız zaten bu süreçteydi. Sayın Dışişleri Bakanımızın talimatlarıyla hızlı bir şekilde tekrardan dışişleri bakanlığı bu konuda girişimlerini yoğunlaştırdı. UNESCO’yu temsil eden hem Paris’teki büyükelçimiz nezdinde, hem de İzmir’deki büyükelçimiz nezdinde konu takip edildi ve destek verildi. Bu desteğin sonucunda ikinci rapor çok daha güçlü bir şekilde geldi. Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girmesinde hiçbir engel kalmadığı ilan edildi. Ben kendisine tüm Selçuk halkı adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Yapılamaz denilenleri yapıyoruz
Merkez hükümet ile yerel yönetim işbirliğinin önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Buraya gelen bakan sayısını ben bile unuttum. Güç budur diyoruz. Dolayısıyla iktidarımızın gücüyle Selçuk’umuza, İzmir’imize ve bölgemize çok büyük hizmetlerin olduğunu ve birçok kısmının da devam ettiğini hepimiz takip ediyoruz. İlçe olarak bu hizmetlerden faydalanıyoruz. Dün itibariyle Selçuk Devlet Hastanesi ihalesi tamamlandı. İnşallah en kısa zamanda yapımına başlanacaktır” dedi. 
İktidar gücü sayesinde Selçuk’ta yapılamaz denilen bir çok girişimlerin yapıldığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Selçuk’a gelmez denilen doğalgaz merkezi yönetimin iradesiyle Selçuk’a geliyor. Buna benzer açılmaz denilen yüksekokulumuz açılacak. Yine yapılamaz, olmaz denilen ve yıllarca ihmal edilmiş olan Pamucak Sahili’nde turizmcilerin sorunları bir bir çözülüyor. İşte biz yerel seçim öncesinde “Hükümet ile belediye el ele, Selçuk’ta güzel günlere” demiştik. Beş yılın sonuna geldiğimizde Selçuk kesinlikle çok daha muazzam, insanların özgürce, demokratik yaşam içerisinde ve refah düzeyleri artmış bir şekilde ve gerçekten de kentleşmiş bir şekilde gözde bir ilçe olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz” dedi.

Çavuşoğlu: Artık Selçuk’ta huzur var
Başkan Bakıcı’nın makamında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; “Selçuk’u ziyaretimde gözlerimde gördüm ki; artık Selçuk’ta huzur var. Herkes hiçbir ayrım gözetmeksizin belediyenin hizmetlerinden faydalanıyor. Kimse dışlanmıyor. Başkan Bakıcı’ya bu huzuru getirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.
Selçuk’un talepleri Ankara’da, Avrupa’da
Başkan Bakıcı ile her zaman uyum içinde çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu; “Bugün kendi gözlerimle gördüm ki; Selçuk’a hizmet gelmeye başlamış. Her yerde belediyemizin çalışmaları var. Selçuk’un talepleri Ankara’ya doğrudan ulaşmaya başladı. Sadece  Ankara’ya mı, Avrupa’ya da. Başkanımızla Berlin Fuarı’nda beraberdik. İlçemizin tanıtımı için başkanımız dünyanın en büyük turizm fuarında çaba sarf etti” dedi. 

Başkan Bakıcı’nın Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girmesi için çok gayret gösterdiğine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, “İnşallah Haziran’daki oylamada Selçuk Efes’le Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girecektir. Böylesine zenginliğe sahip bir şehrin Avrupa’ya ve dünyaya açılması lazımdır” dedi.
Başkan Bakıcı’nın Selçuk’u kalkındıracak planları olduğunun altını çizen Çavuşoğlu; “Başkanımız bir sene içerisinde çalışma arkadaşları ile bunları başardı. Başkanımızın beş yıl için hayalleri ve planları var. Bunlar boş hayaller değil. Bir sene içinde bunları başardı. Ama biz biliyoruz ki; beş sene içerisinde çok farklı bir Selçuk olacak. İzmir’in ve Türkiye’nin örnek bir ilçesi olacak. Dünya ve Avrupa ile bütünleşmeye devam edecek. Selçuk’a daha fazla turist gelecek. Selçuk daha huzurlu ve herkes için daha yaşanabilir bir kent olacak. Çavuşoğlu Başkan Bakıcı’yı tebrik ederek ziyaretini noktaladı” dedi.

Ziyaretin sonunda Bakan Çavuşoğlu’na Artemis Heykelciği hediye edildi. Bakan Çavuşoğlu, Belediye ziyareti çıkışında Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile “Barış için pedalla” sloganıyla İstanbul’dan Türkiye turuna çıkan Meriç Şehit isimli bisikletçi ile bir süre sohbet ettikten sonra Kuşadası programı için Selçuk’tan ayrıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.