Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Cevdet Yılmaz: Artık terör değil, siyaset ve fikirler konuşacak

Bakan Cevdet Yılmaz: Artık terör değil, siyaset ve fikirler konuşacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, PKK’nın çekilme kararını değerlendirirken, "İnşallah artık terör değil, siyaset konuşacaktır, fikirler konuşacaktır. Türkiye zaten o aşamaya çoktan gelmiş durumda. İçimizde enerjimizi boş yere harcamamız...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 12:49
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, PKK’nın çekilme kararını değerlendirirken, "İnşallah artık terör değil, siyaset konuşacaktır, fikirler konuşacaktır. Türkiye zaten o aşamaya çoktan gelmiş durumda. İçimizde enerjimizi boş yere harcamamız lazım. Dünyadaki yarışta Türkiye’yi daha ileriye nasıl ulaştırırız onu konuşmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ve UNICEF’in koordine ettiği ‘Çocuk Refahı’ adlı konferans Ankara Dedeman Otel’de gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmasını yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, programdan çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çözüm Süreci kapsamında PKK’nın bugün çekilme için açıklama yapacağının hatırlatılması üzerine Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Huzur ve güven ortamı ülkemiz için çok önemli. Bakın doğu ve güneydoğuda çok ciddi fırsatlar var. Terörün bu ülkeye çok ciddi maliyetleri oldu. Hem insani anlamda hem ekonomik anlamda. Terör var diye bazı fırsatlar değerlendirilemedi. Tarım ve hayvancılıkta yaylaların kullanılamaması, o bölgede turizmin yeterince gelişmemesi, nitelikli insanın o bölgeye gitmemesi, yatırımcının gitmemesi bunlar çok büyük kayıplar. Terörün olmadığı dönemde de bunlar tam tersine dönecek. Teşviklerle birleştiği zaman inşallah terörden değil, yatırımlardan, refahtan daha fazla bahsettiğimiz bir dönem olacaktır. İnşallah artık terör değil, siyaset konuşacaktır, fikirler konuşacaktır. Türkiye zaten o aşamaya çoktan gelmiş durumda. İçimizde enerjimizi boş yere harcamamız lazım. Dünyadaki yarışta Türkiye’yi daha ileriye nasıl ulaştırırız onu konuşmamız lazım."

"YAŞLI VE YOKSUL BİR NÜFUS OLMAMAMIZ LAZIM"

"Yaşlı ve yoksul bir nüfus olmamamız lazım" diye vurgulayan Bakan Yılmaz, dünyadaki gelişmekte olan ülkeleri bekleyen en önemli tehlikelerden birinin bu olduğuna işaret etti. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zenginseniz yaşlı olma lüksünüz var. Yani yaşlı bir nüfus ile idare edebilirsiniz. Fakat zenginleşmeden yaşlanırsanız, bu kalkınma sürecini ciddi anlamda sekteye uğratır. Bizim anlayışımız, Türkiye bu kalkınma sürecinde yaşlanmadan gitsin ve sonuçta 2023’lere 2070’lere ulaştığımızda yine bu dinamik yapımızı koruyabilelim. Bu hedefleri aynı anda yapabilen ülkeler var."

Bakan Yılmaz, İran’a yapacağı ziyaret ile ilgili olarak ise geniş bir işadamı heyeti ile gideceğini dile getirdi. Ekonomik ilişkilerle ilgili görüşmelerinin olacağını aktaran Yılmaz, asıl önemlisinin işadamlarının yapacağı iş forumları olduğunu söyledi.

"ENGELLİLER İÇİN TEK BİR TANIM YAPACAĞIZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de konferansın açılış konuşmacılarındandı. Engelliler için kullanılan özürlü gibi kavramların değiştirilmesine yönelik çalışmanın meclisin gündemine geldiğine ilişkin olarak Bakan Şahin, terminilojiyi çok önemsediklerini kaydederek, refah konusunu bugün gündeme aldıklarını, çünkü termiloji negatif algıyı pozitif algıya dönüştürebildiğini ve toplumdaki zihinsel değişime dikkat çekti. Şahin, "Engellilerimizle ilgili onların onurlu yaşam mücadelelerinde, eğitim ile ilgili sağlıkla ilgili Kalkınma Bakanlığımız ile birlikte çok önemli bir yol kat ettik. Şimdi biz ne yapıyoruz. Bunların engelsizlerin engellilerle bir bütün olabilmesi için, toplumdaki algıyı değiştirebilmek için özürlü yerine engelli diye tanımlıyoruz. Engelliler ile ilgili her türlü algıyı değiştiren, artık onların yardıma muhtaç değil, onların da hak ve hukuk noktasında birinci sınıf vatandaş oldukları bir termilojiye geçiyoruz. Artık onları tıbbi bir yardım noktasından çıkarıp, sosyal çevrede bir bütünleşen bir engelli noktasına getiriyoruz. 2013 yılında engellilerin yaşam kalitesini yükseltecek bir termiloji ile yola devak edeceğiz. Tek bir tanım yapacağız." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.