Dolar 32,6935
%0.1
Euro 35,4552
%0.03
Altın 2.477,630
%-1.35
Bist-100 10.864,00
%0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eker, Pekin’deki sebze ve meyveleri pahalı buldu

Bakan Eker, Pekin’deki sebze ve meyveleri pahalı buldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, resmi bir ziyaret için geldiği Çin’de sebze ve meyvelerin pahalı olduğunu söyledi.Bugün başkent Pekin’e gelen ve akşam Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli tarafından onuruna...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 17:29
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, resmi bir ziyaret için geldiği Çin’de sebze ve meyvelerin pahalı olduğunu söyledi.

Bugün başkent Pekin’e gelen ve akşam Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılan Bakan Eker, yemeğe davet edilen Türk vatandaşlarıyla tokalaştı. Yanındakilerle sohbet eden Eker, gezdiği marketteki sebze ve meyvelerin pahalı olduğunu söyledi. Bakan Eker, "Yeşil elma çok pahalı. Tanesi bir dolar. Yerli ve renkli olanları ise daha ucuz. Domatesler de pahalı." diye konuştu.

Bakan Mehdi Eker, yarın da Pekin’de Çin Tarım Bakanı Han Changfu ile bir araya gelecek. Bakan Eker’in, mevkidaşıyla gıda güvenliği ve Türk tarım ürünlerinin Çin'e ihracatı gibi konuları görüşmesi bekleniyor.

Bakan Eker yarın ayrıca Çin Tarım Bilimleri Akademisi'ni ziyaret ederek Akademi Başkanı LiJia Yang ile görüşecek. Cuma günü ise Çin Kalite Kontrol, Denetim ve Karantina İdaresi Bakanı Zhi Shuping'le bir araya gelecek Bakan Eker, burada Gıda Güvenliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı imzalayacak.

Bakan Eker ve beraberindeki heyet, Cumartesi günü Türkiye'ye hareket edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.