Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eker, Türkmenistan’da At Bayramı etkinliklerine katıldı

Bakan Eker, Türkmenistan’da At Bayramı etkinliklerine katıldı

Türkmenistan’da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu ülkedeki At Bayramı kutlamalarına katıldı. Bakan Eker ve beraberindeki heyet, bugün Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Kompleksi’nde düzenlenen Ahal Teke...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 14:21
Türkmenistan’da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu ülkedeki At Bayramı kutlamalarına katıldı. Bakan Eker ve beraberindeki heyet, bugün Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Kompleksi’nde düzenlenen Ahal Teke Atları Güzellik Yarışmasını izledi.
Mehdi Eker, Türk basın mensuplarına törenle ilgili yaptığı değerlendirmede, At Bayramı kutlamalarının çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, "Türkmenlerin tarihinde de kültüründe de atların yeri tartışılmaz. Onlar da devlet olarak bunu milli bayrama dönüştürmüşler. Her yıl bunu, büyük etkinliklerle kutluyorlar" diye konuştu.
Ahal Teke’nin çok zarif ve güzel bir at cinsi olduğunu ifade eden Eker,"Ahal Teke atlarını yetiştiriyorlar. Ellerinde öyle bir popülasyon var. Kültürlerinin bir parçası haline getirmişler. Bunu, dünya ile de paylaşıyorlar" dedi.
Türkmenistanlı yetkililerinin, Türkiye Jokey Kulübü’nden jokeylerin Türkiye'de eğitilmesini talep ettiklerini anlatan Eker, hem at sahiplerine hem de jokeylere eğitim verileceğini söyledi.
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'nın ata binerek yaptığı gösteriyi beğendiğini dile getiren Eker, "İyi bir at binicisi. Süvari alayının başına geçip gösteri yaptı" dedi. Kendisinin de ata bindiğini söylemesi üzerine basın mensuplarının, "Siz de ata binecek misini? Böyle bir gösteri yapacak mısınız'" sorusuna Eker, "Ben gösteri yapmam, öyle bir maharetim yok. Sadece ata binerim" yanıtını verdi.
Bakan Eker resmi törenden sonra Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.