Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu’dan İzmir’de yatırım açıklamaları

Bakan Eroğlu’dan İzmir’de yatırım açıklamaları

Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysi Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’e 77 milyar dolar yatırımla destan yazdıklarını söyledi. Ekonomiden anlamadığını iddia ettiği CHP Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’ye de yüklenen Bakan Eroğlu, “Sen bisiklete binmeye devam et. Sen ekonomiden anlıyor musu? Konuşuyorsun Denizli’de. Mahalle ağzıyla konuşuyor. Muhatabımız değil. Dünyada en tecrübeli iki kişiden biri Recep Tayyip Erdoğan. Öbürleri tüy sıklet. Kardeşim ağır sıklet ile tüy sıklet karşılaştırması doğru değil. Biz onları dikkate almıyoruz” dedi. Bakan Eroğlu’dan İzmir'e yatırım açıklamaları

  • Ege Postası
  • 31.05.2018 - 14:22

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti Hükümeti öncesi ve sonrasını karşılaştırarak anlatan Bakan Eroğlu, 70 sente muhtaç Türkiye’den IMF’ye borç veren ülke konumuna gelindiğini belirterek, büyüme oranının yüzde 7.4 olduğunu söyledi, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye gönderme yaptı.

SEN BİSİKLETE  BİNMEYE DEVAM ET, SEN EKONOMİDEN ANLIYOR MUSUN'

“Hedefimiz 2023 yılında dünyanın on büyük ekonomisinden biri yapmak Türkiye’yi. Ey muhalefet sen ne yapacağını söyle. Manifestomuzu yayınladık. Yapacağımız herşeyi söyledik. AK Parti Hükümeti sözünün eridir. Çünkü onlar konuşur AK Parti yapar” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Sen bisiklete binmeye devam et. Sen ekonomiden anlıyor musu? Konuşuyorsun Denizli’de. Mahalle ağzıyla konuşuyor. Muhatabımız değil. Tecrübeli olacak diyorlar. Tecrübe kimde va? Dünyada en tecrübeli iki kişiden biri Recep Tayyip Erdoğan. Öbürleri tüy sıklet. Kardeşim ağır sıklet ile tüy sıklet karşılaştırması doğru değil. Biz onları dikkate almıyoruz” dedi.

BAŞBAKANIN MUHTEŞEM PROJELERİ VAR, ANLATACAK, İZMİR MUHTEŞEM OLACAK

Türkiye’nin yapılan yatırımlarla çağ atladığını kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, İzmir’e de Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını AK Parti Hükümetinin yaptığını söyledi ve AK Parti’nin yaşam tarzına karıştığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, İzmir’e ne yapılsa az olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı çeşitli açılış törenlerinde İzmir’e yönelik önemli projeleri açıklayacağını vurgulayarak, “Sizlere muhteşem projeleri var. Anlatacak. İzmir muhteşem olacak” dedi.

İZMİR KUŞ CENNETİ SUSUZ KALMASIN DİYE İLETİM KANALININ TEMELİNİ ATTIK

İzmir Kuş Cenneti susuz kalmasın diye yeni bir iletim kanalının temelini attıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, hükümetleri döneminde koruma alanı oranının 9 milyondan 30 milyona çıktığını söyledi:

“İzmir Kuş Cenneti susuz kalmasın diye iletim kanalının temelini attık. Can suyu ihtiyacını karşılayacağız. Efes Antik Kanalı da koruma kararlarına uygun olarak yapılacak. Ne yapısı ya. Biz orayı koruyoruz. 9 milyon dekardı şimdi 30 milyona çıktı koruma alanları.”

77 MİLYAR İLE İZMİR’DE DESTAN YAZDIK DESTAN, İZMİR’E GELEN PARAYLA İLGİLİ HİÇBİR KESİNTİ VE AYRIM YAPMIYORUZ

Bakan Eroğlu, İzmir’e 77 milyar TL yatırım yaptıklarını ve destan yazdıklarını dile getirerek, İzmir’e gerekli olan parayı tıkır tıkır ödiğini söyledi ve şöyle konuştu:

“Cumhuriyet tarihi boyunca en fazla yatırımı biz yaptık. Halep ordaysa arşın orda. Arşın İzmir’de. Geçmişte ne yapıldı şimdi ne yapıldı. İzmir İzmir olalı böyle yatırım, hizmet yapılmadı. Onlar hayat tarzınıza karışacaklar diyorlar. Kimin hayat tarzına karıştık. AK Parti'nin kültüründe herkesi sevmek var. Biz bütün yaradılmışları Yaradandan ötürü seviyoruz. Bize oy versin vermesin herkesi kucakladık. Herkese hizmet götürdük. Kime oy verdin demedik. İnsanlara faydalı olmak istedik. İzmir’de 77 milyar TL ile İzmir’de destan yazdık destan. İzmir’e çok şey yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Bütçeden paraları tıkır tıkır gönderiyoruz İzmir’e. İzmir’e hiçbir kesintiye uğramadan, gerekli olan parayı İzmir’e gönderiyoruz. Nüfusa göre İzmir’e aynen, parayı bir kuruş kesinti yapmadan gönderiyoruz. Hodri meydan. İzmir’e nüfusa orantılı tüm parayı gönderiyoruz. Hiçbir kesinti ve ayrım yapmıyoruz. Devletin kayıtları var. İstiyorsanız BİMER’e sorun. İzmir’e ne geliyorsa yazarlar. Hükümet bize para göndermiyor. Bu kuyruklu yalan. İzmir’e hatta pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Belediyenin yapması gereken işleri de biz yapıyoruz. Şu anda İzmir İzmit’ten sonra en yüksek parayı alıyor.

BAŞBAKAN ZEKİ, ÇALIŞKAN, HERKESİ SEVEN BİR İNSAN. İZMİR’E BÖYLE İNSAN LAZIM

Başbakan'ın da İzmir Milletvekili olduğuna işaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Binali Yıldırım Başbakan ve İzmir Milletvekili. Zeki, çalışkan, herkesi seven ve sevimli bir yapısı var. İşte bu. İzmir’e böyle insan lazım. Balçova’dan Bornova’ya gelirken canımız çıkardı. Çevre yollarını yaptık. Konak Tünellerini yaptı. İZBAN da. Raylı ulaşıma büyük destek verdi. Ankara-İzmir hızlı treni geliyor. Gidin görün Afyon Uşak arasında neredeyse dağlar deliniyor. Hızlı tren geliyor. İptidai havaalanı vardı. Bölünmüş yolları yaptık. İzmir Ankara bölünmüş yolunu yaptık” dedi.

BİLMEDEN KONUŞUYORLAR, ATMA HANIMEFENDİ ATMA

Bakan Eroğlu, dünyadaki  10 mega projenin 6’sının Türkiye’de olduğuna dikkat çeken Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye ekonomisinin çöktüğünü ileri süren muhalefete şöyle seslendi:

“Yüzde bir iki dünyada büyüme. Biz de 7.4 ile muhteşem bir büyümeye yüzümüzü vurduk. Bilmeden konuşuyorlar. Atma hanımefendi atma. Mühendis iddia etmez ispat eder. Buyurun hesap burada. Allah aşkına bakın rakamlara bakın nereden nereye geldi? Lütfen Türkiye çağ atladı ya. G20 zirvesini Antalya’da yapan ülkeyiz. Bütün devlet başkanları en mükemmel zirve Türkiye’de yapıldı. Yola devam.  Dünyadaki on mega projenin altısı bizde. Yola devam. 2023 hedefinin gerçekleşmesi için yola devam diyoruz. “

DÜN BİR PARTİ SÖZCÜSÜ EKONOMİ BERBAT DİYOR, KARDEŞİM AK PARTİ HÜKÜMETİ TÜRKİYE’Yİ 3,5 KAT BÜYÜTTÜ

Türkiye ekonomisinin kötü olduğunu söyleyen muhalefet parti temsilcilerine de seslenen Bakan Veysel Eroğlu, “Türkiye’nin ekonomisi de gerçekten çok gelişti. Dün bir partinin sözcüsü ekonomi berbat diyor. Kardeşim dünyada kriz var iken Cumhurbaşkanımız kriz teğet bile geçmeyecek dedi. Öyle olmadı m? 3,5 kat büyüttü Türkiye’yi. Yatırımlar yapıyor. Fakir fukaranın özellikle destekçisi AK Parti Hükümeti’dir. Sosyal devlet anlayışını biz getirdik. Anayasa’da vardı ama bunun esamesi okunmuyordu. Eskiden sosyal yardımlar sadece bir milyar TL idi. Bu sene 38 milyar TL. 38 kat artmış. Bu paralar havadan yağmıyor. Ekonomimiz düzgün. Mali disiplin var. Milletten topladığımızı millete hizmet olarak aktarıyoruz. Kimseye hortumlatmıyoruz. Tüyü bitmemişlerin hakkını koruyan AK Parti Hükümetidir” diye konuştu.

BAKAN EROĞLU YATIRIMLARI ANLATTI

Konuşmasına, “Teşkilatı özlemişim. Bütün ilçeleri karış karış dolaştım. Kılıçdaroğlu ilçelerin adını bilmez. Bizim Allaha şükür İzmir’de her yerde izimiz var. İzimiz olmayan bir tek köy ve mahalleyi gösteremezsiniz. İzmir’e karşı ayrı bir sevgimiz var. İzmir’in Kavakları’nı severim. Bir de Karşıyaka’da İzmir’in Gülü parçasını çok severim. Teşkilat çok dinamik. İzmir il teşkilatı ile ben de gurur duyuyorum. Yürekleri hep İzmir için atıyor. 15 yıl önce 2003 yılından önce Türkiye ne idi şimdi ne. Her şey güllük gülistanlık anlayışı içindeler. Gençlere mutlaka bunu anlatmak lazım” diye başlayan Bakan Veysel Eroğlu, AK Parti Hükümeti’nin yaptığı yatırımları tek tek anlattı.

8 BİN 100 TESİSLE DÜNYADA EN FAZLA TESİS AÇAN BAKANIM

“Bizler şu ana kadar 7 bin 500 tane tesis açtık Türkiye’de. 600 de eskiden açmıştık. 8 bin 100 tesisle dünyada en fazla tesis açan bakanım. Bunun 525’i baraj. İstanbul’dakilerle birlikte 533 baraj açtım. Bin tane gölet açtım. 60 milyon hektarı sulamaya açtık. Su yoktu Türkiye’de. Sadece İstanbul’un suyu yok sanıyordum. İstanbul Kerbela gibiydi. Haftada bir su verilince seviniyordu. Bütün Türkiye’yi suya kavuşturduk. 196 büyük yerleşim yerine ve 81 ile suyu götüren biziz” diye konuşan Bakan Eroğlu, yaptıkları yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi:

“AK Parti Hükümetinden önce Türkiye’nin hali yürekler acısıydı. İSKİ Genel Müdürü idim. Enflasyon canavarı vardı. Faizler çok yüksekti. Toplanan bütün vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. 70 sente muhtaç olduğumuz günler vardı. IMF’ye olan borcumuzdan dolayı her zaman IMF memuru gelir kırmızı halılar gelir ve devlet memuru gibi karşılanırdı. Ey İzmirli hemşehrilerim, onlar idare ediyordu. Bunun dışında sanayi durmuştu. Üretim durmuştu. Tarlalar dahi sulanamıyordu. Yatırım diye bir şey yoktu. Ama ne old? Bir Erdoğan geldi Başbakan oldu. Herşey değişti. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi.

Çok utandığımız bir para vardı. Altı sıfırlı bir para. Bir milyon şimdi bir lira. Altı sıfır attık m? Bu hükümet altı sıfırı atamaz, atarsa ben Taksim’de çıkıp anıracağım diyenler oldu. 23,5 milyar dolar IMF borcumuzu ödedik. O kadar ağır şartlar vardı ki, Cumhurbaşkanı onlara restini çekti. Biz büyük bir milletiz ya şartlarımızı kabul ederiz ya da sizin şartlarınızda para almamız söz konusu değildi. Borcumuzu çatır çatır ödedik. IMF’ye borcumuz kalmadı.

70 sente muhtaç Türkiye’den IMIF’ye 5 milyar dolar borç verecek Türkiye’ye geldik. Faizler o kadar düştü ki Gezi’den önce Türkiye’de faizler yüzde 4.65’e indi. Enflasyon tek rakamlı hanelere indi. Faiz lobisinin hortumları kesildi. Ayrıca ilaç lobisi vardı. İlaçlar çok pahalıydı. Bir antibiyotiği 63 milyona aldığımı hatırlıyorum. Bu paralar milletin cebinden gidiyordu. Yatırıma bir şey kalmıyordu. Bir de ihale lobisi vardı. Al gülüm ver gülüm. Ben DSİ’ye geldiğim zaman şaşırdım. Bin 700 iş ihale edilmiş. İhalelerin toplam miktarı 82 katrilyon. Ödeneği n? 2 katrilyon. Bir iş ortalama 41 yılda bitiyordu. Beydağ Barajı’na geldiğimde 76 yılda biter dediler. 

Kıbrıs’a Akdeniz’i aşarak su götüren biziz. 107 kilometre. Akdeniz’i aşıyorsunuz bir anda. KKTC’ye su verdik. Bunu dahi gerçekleştirdik. Hayal edilemeyecek projeleri gerçekleştirdik. Bizden önce ormanlara girilemiyordu. Üretim yok, fidancılık yok. Şu anda Türkiye’de yılda 400 milyon fidan üretiliyor ve dikiliyor. Son 15 yılda 4 milyar 50 milyon adet fidan toprakla buluştu. Her tarafı ağaçlandırıyoruz ve vatandaşa fidan dağıtıyoruz.  Nereden nereye'

Uydudan bakın Allah aşkına. Biz Türkiye’nin coğrafyasını değiştirdik. Türkiye yeşilleniyor. En çevreci ve yeşili en çok seven hükümet bizim hükümetimiz. Büyük havaalanlarını artık Millet Bahçesi olarak hazırlayacağız. Atatürk Havalimanının muazzam alanı Millet Bahçesi olacak. Pek çok yerde de. Her tarafa mesire alanları yapıyoruz. Yeşili seven biziz. Özellikle Türkiye’yi güzelleştiren ve çevre yatırımları yapan biziz. İSKİ soyulmuştu. 2,5 milyar dolar borç bırakmışlardı. Bu zihniyet hep soymuştur. Yuvacık soygunu. İzmir’e para gönderiyoruz. Paralar nereye gidiyor. Bir şey yok. Çevre yolunu yapamıyor biz yapıyoruz. İzmir’de ne yapılıyorsa tamamını biz yapıyoruz.”

GÖRDES BARAJI İDDİALARINA DA YANIT VERDİ

Bakan Veysel Eroğlu, Gördes Barajı'nda yaşanan sorunun hala giderilemediğini ama bunun üstünün kapatıldığını iddia eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun "Biz hala Gördes'ten su alamıyoruz. Ama yetkililer, İzmir'in su problemini çözdüklerini söylüyor" şeklindeki açıklamalarına da yanıt verdi.

HALEP ORDAYSA GÖRDES BURADA

Veysel Eroğlu, “ Su konusunda sayılı uzmanlardanım. Gördes’i niçin yazdık. Büyük pompa istasyonları var. Gördes’i İzmir’in sigortası olarak planladık. Tahtalı barajında şu anda yeteri kadar su var. Gördes Barajı’nda sorun yok. Halep ordaysa Gördes burada.”

AYDIN ŞENGÜL: UZAYDAN ÜLKENİN FOTOĞRAFINI ÇEKSENİZ BİRÇOK ŞEYİN DEĞİŞTİĞİNİ GÖRÜRSÜNÜZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yaptıklarnının uzaydan bile görülebileceğini belirterek,

“Dün itibariyle sayın Bakanımızın Bergama’da ilk kez sahurla beraber 16 tane barajımızın temel atma töreniyle ilgili ilimizi ziyaret ettiler.  AK Parti iktidara geldiğinden bu yana birçok değişime öncülük etti. Türkiye’nin fotoğrafını değiştirdi. Uzaydan ülkenin fotoğrafını çekseniz birçok şeyin değiştiğini görürsünüz. Buna öncülük yapanlardan biri de sayın Bakanımız. Kurak ve çorak olan çölleri vahaya, ormanlara dönüştürdü. Atıl durumda kalan baraj ve göletler hayata geçirildi. Topraklar sulandı. Sayılı tarım üreticisi haline geldik. Çalışmaları tarihte yerini alacaktır. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. 2003 yılında İzmir’e yapılacak yatırımları anlatıyordu. Beydağ Barajının bitiş süresi yüz yıldı. Bilmem neredeki barajın bitiş süresi  115 idi. Barajın temeli atılmış yıllarca bir tane iş makinesi gidip geliyor sadece. Ama sayın Bakanımız o zaman DSİ Genel Müdürü idi. Yüz yılda bitmeyecek denilen barajlar iki, iki buçuk yılda bazı barajlar bir yılda bitti ve faaliyete geçti. İnsanlar bazen unutabiliyor. Hatırlatmak lazım” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.