Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Fidan Refah Sınır Kapısı'nda

Bakan Fidan Refah Sınır Kapısı'nda

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’da El Ariş Limanı ve Refah Sınır Kapısı’nı ziyaretinde Gazze'deki soykırımı duyurmayı amaçladıklarını ve yardımların engelsiz ulaşması için uluslararası çabanın artırılması gerektiğini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 04.08.2024 - 17:05

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında El Ariş Limanı ve Gazze Şeridi sınırında bulunan Refah Sınır Kapısı’nı inceledi.

Fidan, İsrail'in bu bölgedeki uygulamalarını insanlığa karşı bir suç olarak nitelendirirken, bu durumun "sınırın öbür tarafında yürütülen soykırımının ilk aşaması" olduğunu belirtti.

Fidan, İsrail’in sınır kapılarını kapatmasını, yardım konvoylarını hedef almasını ve insani yardım çalışanlarını hedef almasını sert bir şekilde eleştirdi.

Fidan, ziyaret sırasında Mısırlı yetkililerle birlikte El Ariş Limanı ve Refah Sınır Kapısı’ndaki çalışmaları değerlendirdi.

"AMAÇ SOYKIRIMI KAMUOYUNA DUYURMAK"

Türkiye'nin Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke olduğunu ifade eden Fidan, amacının sadece yardım gönderimini konuşmak değil, aynı zamanda Gazze'deki soykırımı dünya kamuoyunun dikkatine getirmek olduğunu vurguladı.

Fidan, İsrail yönetiminin uygulamalarına karşı dünya genelinin daha aktif bir şekilde müdahale etmesi gerektiğini belirterek, yardımların Gazze'ye engelsiz ve kesintisiz ulaşması için uluslararası çabanın artırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğini ve insani vazifesini eksiksiz yerine getireceğini de sözlerine ekledi. (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.