Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kasapoğlu: 'İzmirli gençlerle birlikte daha yukarıya taşıyacağız'

Bakan Kasapoğlu: "İzmirli gençlerle birlikte daha yukarıya taşıyacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, AK Parti'nin Aday Tanıtım Toplantısında CNN TÜRK'ten Dicle Canova'ya konuştu. Kasapoğlu, "Ben Gençlik ve Spor Bakanı'yım. İzmir, kültürün-medeniyetin sembolü, gençliğin sembolü bir şehir.Bu çıtayı hep birlikte, İzmirli gençlerle birlikte daha yukarıya taşıyacağız.O yüzden İzmir'deyiz." dedi. Kasapoğlu, "Gençliğin enerjisiyle omuz omuza yürüyerek bugünlere geldik. İzmir'de en genç milletvekili adayı benimle birlikte.İzmir’de genç bir ruhla giriyoruz" dedi

  • Ege Postası
  • 11.04.2023 - 19:49
  • Güncelleme: 11.04.2023 - 20:04

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için AK Parti İzmir 1. Bölge 1. sıradan aday gösterildi.

Bakan Kasapoğlu, bugün Ankara'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısında konuştu.

İşte Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları:

"Ben Gençlik ve Spor Bakanı'yım. İzmir Milli Mücadelenin sembolü, üretim sembolü, sporun şehri.  İzmir, kültürün-medeniyetin sembolü, gençliğin sembolü bir şehir. Bu çıtayı hep birlikte, İzmirli gençlerle birlikte daha yukarıya taşıyacağız. O yüzden İzmir'deyiz.

Yurtlarımız rekor bir yerleşmeyle gençlerimize hizmet verdi. İstanbul'da, Ankara'da, tüm il merkezlerinde başvuran herkesi yerleştirdik. Dünyada bu yok. Artık Türkiye'nin yurt problemi yoktur. Deprem felaketi sonrası yaşıyoruz. Gerektiğinde bu ülkenin tüm evlatlarına ev sahipliği yapmaktadır. Pandemide 200 bine yakın vatandaşımızı yurtlarda, izolasyonun zorlu süreçlerinde ağırladık. Depremin hemen akabinde ilk andan itibaren tamamen yıkılan bir yurdumuz yok. Orta hasarlı birkaç yurdun haricinde tüm yurtlarımız sağlam. Bu bir güvendir. Bu yıl yüzde 100 yerleştirmenin öncesinde rekor bir başvuru karşıladı bizi.

Depremin hemen sonrasında 11 il, gerekse 70 ildeki yurtlarımızı depremzedelere açtık. Onları bu anlamda hala misafir ediyoruz. Kapasite 850 bin.

YÖK 3 Nisan’da hibrit kararı aldı. Online eğitim haricinde yüz yüze eğitim yapan öğrencilere buyurun gelin. Yurtlarınız sizi emrinizdedir. Her geçen gün öğrencilerimizin yurtlara akışı da hızlı bir şekilde devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı kuran AK Parti'dir. Gençlerle omuz omuza yürüyerek bu günlere geldik. En genç adaylar bizde.

(AK Parti beyannamesi) Bugüne kadar gençliğin enerjisiyle omuz omuza yürüyerek bugünlere geldik. İzmir'de en genç milletvekili adayı benimle birlikte. İzmir’de genç bir ruhla giriyoruz. Bu ülkenin 85 milyon evladına nasıl eser siyasetinde adaleti sağlama amacıyla çalıştıysak, bundan sonra da her alanda eşitliği, her alanda erişimi daha ileriye taşımanın amacındayız.

Üniversiteler, teknoloji, teknolojiye erişim, spora erişim, bunların her birini ayrı bir çerçevede değerlendiriyoruz. Bugüne kadar bu doğrultuda çalıştık .Listelerde gençlerin istismarı yok bizzat gençlerin adı var. Katılımcı ruhu güçlendirmek esas amacımız. Bakanlık olarak katılımcılık bizim en önemli alanlarımızdan biri.

2023 vizyonumuzda, seçim beyannamemizde, Türkiye Yüzyılı'nda gençlik var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.