Dolar 34,2760
%0.01
Euro 37,4641
%-0.08
Altın 2.915,250
%-0.44
Bist-100 8.876,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kılıç: Bir yıl sonra Türkiye'de doping meselesini konuşmuyor oluruz

Bakan Kılıç: Bir yıl sonra Türkiye'de doping meselesini konuşmuyor oluruz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, herhangi bir Türk sporcunun, Avrupa, dünya veya olimpiyat müsabakalarında madalya aldığında, Türk toplumunda herhangi bir bireyin 'acaba sporcumuzun madalyası doping nedeniyle elinden alınır mı' kaygısını...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 13:58
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, herhangi bir Türk sporcunun, Avrupa, dünya veya olimpiyat müsabakalarında madalya aldığında, Türk toplumunda herhangi bir bireyin 'acaba sporcumuzun madalyası doping nedeniyle elinden alınır mı' kaygısını yaşamasını istemediklerini belirterek, "Tavizsizliğimizin boyutları zaman içerisinde daha da iyi anlaşılacak. Bu iş Türkiye'de bitecek." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, birtakım açılış ve inceleme için geldiği Çankırı'da, son dönemde yaşanan doping olayları ve mevzuat değişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Doping konusunda sıfır tolerans gösterdiklerini belirten Bakan Kılıç, "Herhangi bir Türk sporcu, Avrupa, Dünya veya olimpiyat müsabakalarında madalya aldığında Türk toplumunda herhangi bir bireyin acaba sporcumuzun madalyası doping nedeniyle elinden alınır mı kaygısını yaşamasını istemiyoruz. Hiç bir teknik adamın, hiçbir federasyonun, hiçbir sporcunun hiçbir siyasetçinin de madalyalar sonrasında böyle bir kaygıya kapılmasını arzu etmiyoruz. Spor kamuoyu bunu çok çok iyi anladı. Tavizsizliğimizin boyutları zaman içerisinde daha da iyi anlaşılacak. Bu iş Türkiye'de bitecek. Süre verebilirim, tahminen bir yıl sonra Türkiye'de doping meselesini konuşmuyor oluruz." diye konuştu.

Bakan Kılıç, spor medyasından, futbol dışındaki branşlara da daha fazla ilgi göstermesini istediklerini belirterek, bu durumun gerçekleşmemesi durumunda sporun sorunlarına odaklanmanın yetersiz olacağını ifade etti. Doping kullanımı ile ilgili mevzuatın yeterli olduğunu belirten Kılıç, "Hala anlamayan varsa, anladığını uygulamayan varsa, açık kapı arayan varsa, bütün açıkları kapamak üzere de gerektiğinde bir mevzuat çalışması yapılabilir, bununla ilgili taslak hazırlığımızı arkadaşlar Spor Genel Müdürlüğü'nde oluşturdular." şeklinde konuştu.

Doping nedeniyle bir çok sporcuyu men ettiklerini hatırlatan Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Dünya Anti-Doping Ajansı'nın (WADA) kriterlerinin harfiyyen uygulanacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.