Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kılıç: Yavrularımıza terörsüz bir Türkiye bırakacağız

Bakan Kılıç: Yavrularımıza terörsüz bir Türkiye bırakacağız

Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, yeni bir hedef belirlediklerini, çocuklara terörsüz bir Türkiye bırakacaklarını söyledi. Çanakkale Kara Savaşları'nın 98. yıldönümü etkinliklerine katılan Kılıç, törenlerin ardından bugün Eceabat...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 15:45
Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, yeni bir hedef belirlediklerini, çocuklara terörsüz bir Türkiye bırakacaklarını söyledi. Çanakkale Kara Savaşları'nın 98. yıldönümü etkinliklerine katılan Kılıç, törenlerin ardından bugün Eceabat ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu v. Alay Camisi'nin açılışını yaptı.

Spor salonunun açılışında konuşan Bakan Kılıç, yaptıkları çalışmaları özetleyerek sözü teröre getirdi. Teröre rağmen büyük işler başardıklarını belirterek, "Daha ne büyük işler başaracağız, ne büyük hizmetler ortaya koyacağız. 10 senedir bu ülkeye kazandırdığımız tüm hizmetler, terör belasına rağmen. Aklımızın yarısı terörle mücadelede. Kaynaklarımızın yarısını terörle mücadeleye harcıyoruz. Şehit cenazeleri moralimizi bozuyor ama buna rağmen milletimizin birliği için, kalkınması için, çocuklarımızın zenginleşmesi için, ülkemizin daha güçlü hale gelmesi için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. IMF'ye borçlarımızı mayıs ayı itibarıyla sıfırlıyoruz. İhracatta, Merkez Bankası'nın altın ve döviz rezervlerinde, diğer bütün hizmetlerde zaten unutulmayacak başarıların altına imzamızı atmışız." dedi.

Şimdiye kadar ortaya koydukları hedefleri bir bir yerine getirdiklerini söyleyen Suat Kılıç, yeni bir hedefi daha açıkladı: "Yavrularımıza terörsüz bir Türkiye bırakacağız. Şu şehitlikleri dolaştığınız zaman nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi görürsünüz. Çanakkaleli ve Edirneli, Diyarbakırlı ve Urfalı ile koyun koyuna yatıyor. Samsunlu ve Trabzonlu, Mardinli ve Antepli ile koyun koyuna yatıyor. Makedonyalı burada, Üsküplü burada, Bağdatlı burada, Şamlı burada, Filistinli, Gazzeli burada, bizim topraklarımızda, bu coğrafyanın çocuklarıyla göğüs göğüse verdikleri mücadelede şehadet şerbetini içtiler. Şimdi sonsuza kadar birarada, huzur içinde yatmaktalar. Bu ülkenin ölüleri, şehitleri bu topraklarda beraber yatıyor da dirileri niye yeryüzünde birlikte yaşayamıyo? İnsan aklı, bunu kabul edebiliyor m? Vatan bir, devlet bir, millet bir, bayrak bir. Bu kadar birlik içinde bizim kavga etmemiz sözkonusu olamaz."

Konuşmanın ardından Bakan Kılıç, spor salonunu açarak içerideki çocuklarla biraraya geldi. Daha sonra da Çanakkale Savaşları'nda büyük kahramanlık gösteren 57. Alay'ın isminin verildiği caminin açılışını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.