Dolar 34,0852
%0.2
Euro 38,0426
%-0.04
Altın 2.837,480
%0.29
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Tunç'tan Dilara Çiçek açıklaması: Soruşturma başlatıldı

Bakan Tunç'tan Dilara Çiçek açıklaması: Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başörtüsü nedeniyle Dünya Dişhekimliği Kongresi'nde görev verilmediği belirtilen Dilara Çiçek olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 29.08.2024 - 09:57

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  başörtüsü nedeniyle Dünya Dişhekimliği Kongresi'nde görev verilmediği belirtilen Dilara Çiçek'le ilgili açıklama yaptı. Konunun nefret ve ayrımcılık suçu kapsamına girdiğini dile getirerek soruşturma başlatıldığını söyledi. 

Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nde görev almak isteyen diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’in başvurusunun başörtülü olduğu gerekçesiyle reddedildiği iddiasıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK’nın “Nefret ve ayrımcılık” suçunu düzenleyen 122. maddesi uyarınca soruşturma başlatılmıştır." ifadesini kullandı. 

Tunç şunları kaydetti:

"28 ŞUBAT ZİHNİYETİ"

-Kadınların inanç, eğitim ve çalışma özgürlüğünü gasp etmek 28 Şubat zihniyetidir. Bu zihniyet eski Türkiye’de kalmıştır. 

-Anayasamıza göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

-Temel hak ve özgürlüklerin önünü açtığımız ülkemizde din ve vicdan özgürlüğüne sığmayan bu ayrımcı yaklaşım asla kabul edilemez.
Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. (Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.