Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yazıcı Çözüm sürecini değerlendirdi

Bakan Yazıcı Çözüm sürecini değerlendirdi

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, çözüm sürecini değerlendirirken, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Türk bayrağı açılmamasıyla ilgili, "Hazmedilmesi güç şeyler olabilir ama onları da milletimiz için bu ülkede yaşayan herkes için 76 milyon için hazmederek hedefe odaklanmalıyız. Oraya doğru giderken ufak tefek şeyleri, kimimiz için büyük de olabilir, dile getirmenin, o sürece varmamıza katkısı olmaz. Onları hazmederek esas noktaya odaklanalım" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.03.2013 - 17:50
İZMİR-  Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir'de İş Kadınları Konseyi'nin toplantısına katılmadan önce basın mensuplarının çözüm süreciyle ilgili ve Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Türk bayrağı bulunmamasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın herkesin gözlemlediği bir tespiti dile getirdiğini ve onun sözünün üstüne konuşmayacağını kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:
"Bu büyük bir proje. Milli birlik ve kardeşlik projesi. Hepimiz mutlu olmalıyız. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Hedefe odaklanmalıyız. Bu terör belasından kurtardığımız takdirde Türkiye'nin yatırımcılar bakımından ne kadar güvenli olacağı ortaya çıkacaktır, ne kadar büyük sıçrama yapacağını varın siz hesap edin. Türkiye önemli bir coğrafya, üç kıtayı birleştiren bir kavşak. Stratejik konumu önemli. Buna eklenecek güven ortamının varlığı ile Türkiye'nin ne denli sıçrama yapacağını düşünün, siz hesap edin. Etnik ve mezhep itibariyle ayrım yapmadan insanımızın refah seviyesini yükseltir."

Hedefe giderken birtakım yanlışlar olabileceğini ifade eden Yazıcı, "Biz bunları hedeflerken, ona odaklanmışken, yol üzerine yanlış yapanlar, adımını yanlış atanlar, yanlış eylemde bulunanlar olabilir. Matematiksel olarak artı eksi hesabı içine girmeden büyük noktaya odaklanmalıyız. Hazmedilmesi güç şeyler olabilir ama onları da milletimiz için bu ülkede yaşayan herkes için 76 milyon için hazmederek hedefe odaklanmalıyız. Orada doğru giderken ufak tefek şeyleri, kimimiz için büyük de olabilir, dile getirmenin o sürece varmamıza katkısı olmaz. Onları hazmederek esas noktaya odaklanalım" diye konuştu.

KADIN GİRİŞİMCİLERLE BULUŞTU

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir’de Elektronik Ürün Senedi Platformu’nun açılışının ardından Hisar Camisi’nde cuma namazı kıldı, Körfez Restaurant’ta öğle yemeği yedi. Yerel bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Bakan Yazıcı, Hilton Oteli’nde düzenlenen İzmir Ticaret Odası (İTO) İş Kadınları Konseyi 3'üncü Ticari Platformu’na katıldı. Yazıcı, İTO Yönetim Kurulu'nda bir kadının, İTO Meclisi'nde dört kadının olduğunu belirterek kadınlardan seçimlere odaklanmalarını, temsillerini artırmalarını istedi. Bakan Yazıcı, "Burada 300 girişimci kadın var. İTO Yönetim Kurulu’na, Ege Bölgesi Sanayi Odası’na ve meclislere odaklanın. Buralarda yer almanız lazım. Kadınların bulunduğu yerde düzen ve tertip var. Düzenin olduğu yerde boşuna zaman harcanmaz, üretim kalitesi artar, iş planlaması hacmi olur. Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına destek vermenizi istiyorum. O konuda arkanızdayım" dedi.

'HOLDİNGLEŞECEĞİNİZE İNANIYORUM'

Bakan Yazıcı, İzmirli girişimci kadınların yaptıkları girişimle holdingleşeceklerine inandığını belirterek, "Birbirinizin ne iş yaptığını biliyorsunuz, entegre olarak çalışıyorsunuz. Bu tarzınızla işlerinizin daha da büyüyeceğine ve yakın zamanda kadın kümesinin bir holding ortaya çıkaracağına inanıyorum. Bu anlamda her birinizi ayrı ayrı kutluyorum" diye konuştu.

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN YÜZDE 40'I KADIN

Kadın istihdamının eğitimle artacağına dikkat çeken Bakan Yazıcı, bu eğitimin bilim ve teknoloji alanlarına yönlenmesi gerektiğini belirtti. Bakan Yazıcı, "Kadınları eğitime, istihdama, siyasete, ekonomiye dahil etmeden yapılan her iş başarısızlığa mahkumdur, bereketsizdir. Türkiye’de kadınlar iş dünyasının vazgeçilmez unsurları arasında yerini almıştır. Özellikle profesyonel meslek gruplarında yer alan kadınların oranı bakımından birçok Batı ülkesinden iyi durumdayız. Diplomatik görevlerde Türk kadını önemli yer tutuyor. Türkiye’de kadın araştırmacıların sayısı erkeklerden daha yüksek. Bu önemli bir zenginlik. Kadın öğretim elemanı oranı yüzde 40. Mimarların yüzde 39’u, avukatların yüzde 36’sı, bankacıların yüzde 50’si, doktorların yüzde 29’u, hakim ve savcıların yüzde 28’i kadın" dedi.

'ÜST DÜZEY KADIN YÖNETİCİ FAZLA'

Bakan Yazıcı, Türkiye’de üst düzey yönetici kadın sayısının oldukça fazla olduğunu, Dünya Ekonomik Forumu’nun 2010 raporunda iş dünyasındaki üst düzey yönetici konumundaki kadın oranı açısından Türkiye’nin ikinci sırada yer aldığını, bu alanda dünya ortalaması yüzde 5’in altındayken Türkiye’de bu oranın yüzde 12 olduğunu söyledi. Yazıcı, "Ülkemizde kamuda kadın istihdam oranı yüzde 38.6 iken kamudaki üst düzey görevlerde kadın oranı yüzde 10.4. Esnafın yüzde 10’u kadın. İllere göre dağılıma baktığımızda yüzde 10’un üzerinde kalan 22 kent var. Kadın esnaf oranında ilk sırada Yalova var. Onu Balıkesir ve Uşak izliyor" diye konuştu.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, 2011 yılında kadınların birbirleriyle tanışıp, ticaret yapmaları için kurulan platformun, 300 üyeye ulaştığını, sektörlerin kendi içinde gruplandığını, sektör üyelerinin geçen hafta Gambiya Yatırım Ajansı, İran’daki iş kadınları ile işbirliği protokolü imzaladıklarını, Tunus’taki kadın girişimcilerle görüşmeler yaptıklarını anlattı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.