Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldırım 'Ağlamak yakışmaz diye...'

Bakan Yıldırım 'Ağlamak yakışmaz diye...'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Ulaşımda, İletişimde Hayatın İçerisinde Ben De Varım" isimli sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde gerçekleştirilen programda, işitme ve konuşma engelli çocukların yaptıkları düet ve slayt gösterisi bakanları ağlattı.

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 15:04
ANKARA- Ankara'da bir otelde yapılan programa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile çok sayıda davetli katıldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında istidam edilen engellilerin hazırladığı programda Naz ve Tufan isimli işitme ve konuşma engelli iki çocuğun seslendirdiği "Bana bir masal anlat baba" şarkısı, duygusalanların yaşanmasına neden oldu.

GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADILAR
Bakanlar Şahin ve Yıldırım başta olmak üzere protokoldeki bir çok isim bu anlarda göz yaşlarınaengel olamadı. Düetin ardından Bakan Yıldırım çocuklara sarılarak onları öptü. Şahin ve Yıldırım, yaşadıkları duygu dolu anların ardından engellilerle fotoğraf çektirdi.İlerleyen dakikalarda, Ebru Gündeş'in 'Teşekkür Ederim' parçası eşliğinde engelli çocukların hayatlarından kesitlerin bulunduğu slayt gösterisi sırasında Bakan Yıldırım bu kez gözyaşlarınahakim olamadı. Yıldırım'da bir peçete alarak gözyaşlarını sildi.

ERKEK ADAM AĞLAMAZ DİYE DİYE
Bakan Yıldırım, "Ağlamak yakışmaz erkek adamsın diye büyüttüler bizi, ama gönlümüz var, biz de insanız; ağlamasını unutan, göz pınarları kuruyan insanlar, kimseye birşey veremezler. Bazen dil susar, gönül konuşur. Burada dilin sustuğu gönlün konuştuğu bir program yaptık." dedi. Bakan Yıldırım, konuşmasında, "İnsanlığımızı bize sık sık hatırlatacak bu programlara ihtiyacımız var." dedi. Yıldırım, dünyanın etrafına bakıldığında anlamsız savaşların yaşandığını, hayatların anlamsız yere söndüğünü belirtti. Bakan Yıldırım, "Belki 500 tane kardeş ve gencimize iş vermekle abartıyoruz, diye düşünebilirler. Bu ülkedeki 76 milyon vatandaşın içindeki 10 milyon olan engelli vatandaşlar için atılan bir adımdı. 5. yılda 500 çalışana ulaşmışız. Bu projeye dahil olacak bir çok kurumun bizlerle hareket edeceklerini düşünüyorum. Gördük çakı gibi postacılar işini en güzel yapmanın gayretini gösteriyorlar. Engeller bizim zihnimizde zihnimizdeki engelleri kaldırdığımızda toplumda sosyal adalet barış ve kardeşlik de sağlanır." dedi. (CİHAN)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.