Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldırım: Kayseri Hızlı Tren Hattı, siyasi malzeme yapılmasın

Bakan Yıldırım: Kayseri Hızlı Tren Hattı, siyasi malzeme yapılmasın

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kendilerinin döneminde ulaşım ve iletişim alanında Kayseri’ye 1 milyar 400 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi. Hızlı tren hattının siyasi malzeme yapılmasını...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 13:15
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kendilerinin döneminde ulaşım ve iletişim alanında Kayseri’ye 1 milyar 400 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi. Hızlı tren hattının siyasi malzeme yapılmasını istemediklerini de belirten Yıldırım, Güneydoğu hızlı tren hattının Kayseri üzerinden programlandığını açıkladı.

Osmanlı Devletinde Nehirler ve Göller Sempozyumlu’na katılmak üzere Kayseri’ye gelen Bakan Yıldırım, Kayseri Valiliği'ni de ziyaret etti. Vali Şerif Yılmaz tarafından karşılanan Yıldırım, bakanlığıyla ilgili Kayseri’ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kayseri’nin ülkenin ekonomik büyüklük açısında 7. şehri olduğunu belirten Yıldırım, ziyaret nedeniyle buradaki yeni yatırımları görme imkanı bulduğunu söyledi. Son durumu değerlendirdiklerini anlatan Yıldırım, “Kayseri her bakımdan son 10 içinde havacılıkta, karayolu ve demiryollarının geliştirilmesinde çok önemli projeleri gerçekleştirdi." dedi.

Kentte daha önce 85 kilometre bölünmüş yol olduğunu hatırlatan Yıldırım, bunu üzerine son 10 yılda 5 kat arttırarak 295 kilometre daha koyduklarını anlattı. Bölünmüş yolun 500 kilometreye yaklaştığını kaydeden Yıldırım, "Kayseri demir ve kara yolları açısında Anadolu’nun kavşak noktasını oluşturuyor. Kayseri şehir girişine bir varyant yapıyoruz ve demiryolunu kuzeye alıyoruz. Bu sene sonunda bitecek. Burada 20’ye yakın proje var. Özet olarak son 10 yılda Kayseri’ye 1 milyar 400 milyon lira yatırım yapıldı." şeklinde konuştu.

Kayseri’nin havacılık alanında da ciddi gelişme gösterdiğini anlatan Yıldırım, günlük 30-32 civarında uçuş yapıldığını kaydetti. Dış hatlarla birlikte haftada 230-250 sefere kadar yükseldiğini belirten Yıldırım, "Bu da terminal ve park alanının daha da büyütülmesi ihtiyacını doğuruyor. Bu konuda gereken çalışmayı yapacağız." dedi.

HIZLI TREN HATTI SİYASİ MALZEME YAPILMASIN

Hızlı tren hattının Kayseri’den geçirilmesiyle ilgili yatırım yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir soruya da Bakan Yıldırım, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın Yerköy istasyonunun hem Yozgat hem de Kayseri’ye hizmet edeceğini söyledi. Güneydoğu istikametine Kayseri üzerinden gidileceğini açıklayan Yıldırım, "Yerköy – Kayseri mevcut hat hızlı tren hattına dönüştürülecek. Programımızdadır. Konunun siyaset malzemesi yapılmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Her şey aynı anda olmuyor. 1950’den 2002’ye kadar demir yollarına çivi çakılmadı. Biz son dönemde 25 milyar harcadık. 45 milyar lira da planladığımız projeler var.

Kayseri’nin üreten ve ürettiğini de şehre harcayan bir yapısı olduğunu belirten Bakan Binali Yıldırım, bunu önemsediklerini söyledi. Üniversite’deki çok sayıda binada bu şehirde yaşayanların imzalarını gördüğünü ifade eden Yıldırım, "Üniversite kampüsüne 100 milyon liralık bir destek hiç de ihmal edilecek bir destek değil. Bu memleket severliğin diğer illerimize de aydı derecede sirayet etmesini gönülden arzu ediyorum." dedi.

Bakan Binali Yıldırım’ın Valilik ziyaretinde Müsteşar Habip Soluk, ERÜ Rektörü Fahrettin Keleştemu ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz de hazır bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.