Dolar 34,2909
%0.36
Euro 37,5042
%-0.05
Altın 2.921,110
%1.1
Bist-100 8.914,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldız: Doğalgazın, kömür gibi dar gelirliye verilmesi söz konusu değil

Bakan Yıldız: Doğalgazın, kömür gibi dar gelirliye verilmesi söz konusu değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dar gelirli vatandaşlara bedava doğalgaz verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Yıldız, "İthal bir doğalgaz kaynağıyla alakalı bir sübvansiyonun, bunun kömür gibi dağıtılması...

  • Ege Postası
  • 15.09.2013 - 15:50
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dar gelirli vatandaşlara bedava doğalgaz verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Yıldız, "İthal bir doğalgaz kaynağıyla alakalı bir sübvansiyonun, bunun kömür gibi dağıtılması şuanda bizim programımızda yer almamakta, böyle bir şey söz konusu değildir." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Seçimlerde Gençliğin Önemi” konulu programa katıldı. Bakan Yıldız, programa geçmeden öce basın mensuplarını sorularını cevapladı.

Basın mensuplarının dar gelirliye bedava doğalgaz verileceğine dair haberlerin sorulması üzerine Bakan Yıldız, dağıtılan yerli kömürdeki gibi bir sübvansiyon doğalgazda söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın böyle bir tasarısı olmadığını kaydederek, şunları söyledi: "Enerji Bakanı Yıldız: Doğalgaz Piyasası Kanunun taslağı içerisinde format açısından, şeklini şartlarını yerine getirmek kaydıyla Elektrik Piyasası Kanunu'ndaki benzer özellikleri burada zikrettik. Enerji Bakanlığının yoksullara, fakir kardeşlerimize dağıttığımız yerli kömürdeki gibi bir sübvansiyon doğalgazda söz konusu değildir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın böyle bir tasarısı yoktur. Ancak kanun taslağında, ilgili bakanlık hangisi ise ilerde böyle bir şey istemesi halinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının tarifeleri arasında herhangi bir çapraz sübvansiyona yol açmaksızın, o ilgili bakanlığın teklifi ile bu tür şeyler değerlendirilebilecek. Ama bunu bir beklenti haline sokmak doğru değil. İthal bir doğalgaz kaynağıyla alakalı bir sübvansiyonun, bunun kömür gibi dağıtılması şuanda bizim programımızda yer almamakta, böyle bir şey söz konusu değildir. kanun tasarısında, elektrik piyasasına uygunluğu açısından böyle bir düzenleme bulunmaktadır. Dediğim gibi kanun tasarısında şuanda taslak programda elektrik piyasasına uygunluğu açısından böyle bir düzenleme bulunmaktadır."

Bakan Yıldız, burada toplantıya katıldıktan sonra İncesu ilçesindeki programa geçti. Burada Üzün Festivali'ne katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.