Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldız Rusya’da konuştu: Doğalgazda indirim yok

Bakan Yıldız Rusya’da konuştu: Doğalgazda indirim yok

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na katılmak için Rusya’nın St. Petersburg kentine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazprom Başkanı Aleksey Miller’le özel ofisinde bir araya geldi. Görüşmeye Gazprom Başkan...

  • Ege Postası
  • 20.06.2013 - 12:50
St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na katılmak için Rusya’nın St. Petersburg kentine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazprom Başkanı Aleksey Miller’le özel ofisinde bir araya geldi. Görüşmeye Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev ve Türkiye Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin de katıldı.
Heyetler arası görüşmelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, doğalgaz fiyatlarında herhangi bir indirim öngörmediklerini söyledi. Doğalgaz fiyatlarında indirim ihtimali ile ilgili soruyu yanıtlayan Yıldız, “Şu anki piyasalardaki yapı bunu öngörmüyor.” dedi.

Miller’le görüşmesinde Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için gerekli bir çok projeyi ele aldıklarını ifade eden Yıldız, “Türkiye’nin artan gaz ihtiyacının depolama sistemleriyle ilgili konuların, doğal santralleriyle alakalı bütün işlemlerin enine boyuna konuşulduğu bir toplantı oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Gazprom Başkanı Miller ve heyeti ile yaptıkları görüşmenin son derece faydalı geçtiğini söyleyen Yıldız, forum çerçevesinde Türkiye’deki ve uluslararası alandaki projelerle ilgili detaylı görüşme fırsatları olacağını kaydetti.
Yıldız, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu geleneksel hale geldiğini, burada büyük bir katılım olmasının bölge açısından da, ülke açısından da önemli olduğuna dikkat çekti.

KUZEY IRAK’TAN DOĞALGAZ ALINACAK

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Enerji Bakanı Ashti Hawrami’nin 2016’da Türkiye’ye doğalgaz sevkiyatının başlayacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Yıldız, Türkiye’nin hedefinin enerji tedarikinde güzergah sayısını artırmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin birçok ülkeyle doğal gaz ihracatını karşılamak içi çeşitli anlaşmalar olduğunu hatırlatan Bakan Yıldız, “Biz her zaman, 10 yıl önce söylediğimiz enerji politika ve stratejilerimiz doğrultusunda davranmaya devam ediyoruz. Bu dediklerimiz, kaynak ülkeleri çeşitlendireceğiz, güzergahları çeşitlendireceğiz, ve bu ülkelerin sayısı arttıkça arz güvenliğiyle alakalı konuları daha da iyi bir şekilde yapılandırmış olacağız.” dedi.

Türkiye’nin farklı ülkelerde, Azerbaycan’la, Libya ile Kolombiya ile, Türkmenistan’la, İran’la geliştirdiği projeler olduğunu vurgulayan Yıldız şu tespitlerde bulundu: “Özel hukuk hükümlerine tabi şirketlerin Irak’ın kuzeyinde güneyinde farklı projeler geliştirme imkanı da olacaktır. Bildiğiniz gibi Irak’ın normalleşmesiyle alakalı yapılan bütün çalışmalar, hele hele Türkiye üzerinden Avrupa’ya akacak petrolün doğalgazın, dünya piyasalarına açılacak bütün bu piyasaların Irak açısından da çok büyük önemi var. Biz kardeş komşu Irak’la beraber, yapacağımız geliştireceğimiz çok proje olduğuna inanıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi olacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.