Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldız: Şehit arkadaşlarımız var

Bakan Yıldız: Şehit arkadaşlarımız var

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan açıklama.

  • Ege Postası
  • 14.05.2014 - 01:37
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da madende mahsur kalan işçilerle ilgili ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya olunduğunu, olayla ilgili şu an için bir rakam veremeyeceğini ancak karbondioksit ve karbonmonoksit zehirlenmesinden kaynaklanan ölümlerin olduğunu söyledi.

Soma'da çok sayıda işçinin mahsur kaldığı Eynez bölgesindeki madende incelemelerde bulunan Bakan Yıldız, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bu tür sıkıntılı durumlarda spekülasyona neden olmamak için tek merkezden açıklama yapılmasının daha doğru olduğunu belirten Yıldız, olayla ilgili 
kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, şu an için rakam açıklamayacağını belirtti.

Olayda şehit olanların ve yaralı çıkarılan işçilerin bulunduğunu dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Zaman aleyhimize işliyor. Şu anda çok ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Şeffaf olarak tüm bilgileri kamuoyuyla paylaşacağım. Seyirden endişe 
duyuyoruz. Ancak rakamları paylaşmayacağım. Sabaha kadar çalışmaları mutlaka bitirmemiz lazım. Tahlisiye ekipleriyle beraber Kütahya, İzmir, Balıkesir'den, Soma'daki diğer özel ve kamu şirketlerinden 400'e yakın kurtarma ekibi çalışıyor. Kızılay, AFAD, UMKE, Sağlık Bakanlığı ve diğer ekipleri de buna eklemek gerekiyor. Kurtarma ekipleriyle alakalı herhangi bir sıkıntımız bulunmmamaktadır."

Yangının yerin 150 metre altında çıktığını, madende 420 metreye kadar faaliyetin bulunduğunu aktaran Bakan Yıldız, olayın 15.10'da yaşandığını, bundan 
önce madende metan ve diğer zararlı gaz seviyelerinde bir sıkıntının gözükmediğini ifade etti.

Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu saatten sonra da herhangi bir metan gazı patlaması yok, herhangi bir işçi kardeşimizi tahrip edebilecek bir darbe yok, grizuyla alakalı bir facia sözkonusu değil. Ama Karbondioksit ve karbonmonoksit zehirlenmesiyle karşı karşıyayız. Şu an içinde bulunduğumuz durum sıkıntılı bir durum. Ama tüm ekip arkadaşlarımızla beraber buradayız. Her birimizin sükunutle bu çalışmaları yürütmesi gerekiyor. Amacımız oradaki işçi kardeşlerimizin canlı olarak çıkarılmasıdır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.