Dolar 34,2620
%0.06
Euro 37,6450
%0.12
Altın 2.912,590
%0.1
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yılmaz: Döşeli mayın sayısı 977 bin

Bakan Yılmaz: Döşeli mayın sayısı 977 bin

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süre Uzatım Talebi Dökümanı'na göre döşeli mayın sayısının 977 bin 922 adet olduğunu bildirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 12:44
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süre Uzatım Talebi Dökümanı'na göre döşeli mayın sayısının 977 bin 922 adet olduğunu bildirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemi ile TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Tanrıkulu, önergesinde “Ottawa Sözleşmesi olarak da bilinen ve Türkiye’nin de taraf olduğu “Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası” ile ilgili sözleşme gereğince ülkemizdeki toprak altındaki mayınların temizlenmesinin, hükümetinizin uluslararası anlaşmalar uyarınca verdiği taahhütte rağmen 2014 yılında da sonuçlandırılamayacağı hatta Mayıs ayındaki Cenevre konferansında 2016 yılına kadar ek süre talep edileceği doğru mudu? Ulusal envanterlere göre Türkiye’nin toprak altında döşeli kaç adet mayın bulunmaktadı? Sivil mayın kurbanları ile ilgili hükümetinizin yaptığı ya da yaptırdığı istatistiki çalışmalar mevcut mudu? Sivil Mayın kurbanlarının ulusal yasaların yanı sıra, Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmesi, Uluslararası Engelli Hakları Sözleşmesi ve Uluslararası Ottawa Sözleşmesi'nden doğan hakları doğrultusunda hükümetinizin gerçekleştirdiği sosyal projeler mevcut mudu? Mevcutsa bu projeler nelerdir'” diye sordu.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, soru önergesine verdiği cevapta, Ottava Sözleşmesi kapsamında; 27-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Cenevre/İsviçre'de icra edilen Ottava Sözleşmesi Yükümlülükleri Uluslararası Gözden Geçirme Toplantısında görüşülen, ‘Süre Uzatım Talebi Dokümanı’ ile, 2022 yılına kadar ek süre talebinde bulunulduğunu belirtti. Yılmaz, “Süre Uzatım Talebi Dokümanına göre döşeli mayın sayısı 977 bin 922 adettir.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.