Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık 'tatlandırıcı ve GDO'lu pirinç' haberini yalanladı

Bakanlık 'tatlandırıcı ve GDO'lu pirinç' haberini yalanladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ‘Türk milletine kanser yapan tatlandırıcılar ve GDO’lu pirinç yedirildiğine' dair haberi yalanladı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı’na dayandırılarak...

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 15:40
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ‘Türk milletine kanser yapan tatlandırıcılar ve GDO’lu pirinç yedirildiğine' dair haberi yalanladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı’na dayandırılarak bu gün bir gazetede verilen haberde; kamuoyunu yanlış yönlendirecek ve halkta tedirginliğe yol açacak ifadeler bulunduğuna işaret edildi. Açıklamada şöyle denildi: “Kendi yaptıkları analizlerin yanlış olduğunu İstanbul Teknik Üniversitesi bile kabul ederken, söz konusu gazetenin pirinçte GDO varmış gibi iddialarında ısrar etmesi iyi niyetli bir davranış değildir. Kaldı ki raporun geçersiz olduğuna dair üniversite tarafından da mahkemeye bildirimde bulunulmuştur. GDO konusunun sürekli gündemde tutularak, bakanlığımıza bir saldırı aracına dönüştürülmesi manidardır. Şunu bir kez daha kesin olarak ifade ediyoruz. Ülkemizde GDO’lu pirinç üretimine ve tüketimine izin verilmemektedir. İthalat ve ihracata konu gıda maddeleri hiçbir bildirime gerek duyulmaksızın denetim birimleri tarafından kontrol edilmekte ve gerekli analizleri yapılmaktadır. Kamuoyunu yanlış bilgilerle etkilemeye yönelik bu tür gerçeğe aykırı yalan ve yanlış haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.