Dolar 34,2348
%0.11
Euro 37,9352
%0.28
Altın 2.928,120
%0.16
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlıktan ‘GDO analiz laboratuarı’ açıklaması

Bakanlıktan ‘GDO analiz laboratuarı’ açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye’de pirinçte GDO analizi yapan laboratuvarların uluslararası akredite olmadıklarına dair basında yer alan haberleri yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin gerçekleri...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 18:42
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye’de pirinçte GDO analizi yapan laboratuvarların uluslararası akredite olmadıklarına dair basında yer alan haberleri yalanladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin gerçekleri yansıtmadığı gibi, kamuoyunu da yanlış bilgilendirdiği vurgulandı. Açıklamada şu bilgiler verildi:
"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı 2 laboratuvarda, uluslararası standartlarda detaylı bir şekilde Genetiği Değiştirilmiş Ürün (GDO) analizi yapılmaktadır. GDO analizi yapılması istenen ürünlerle ilgili olarak laboratuvarlarımızda ‘kimliklendirme’ ve ‘detay analizleri’ yapılarak varsa bulaşmanın nereden kaynaklandığı net olarak tespit edilebilmektedir. Söz konusu laboratuvarlarımız uluslararası standartlarda ve akreditasyona sahiptir. Ayrıca ilave olarak 'tarama analizi' (var/yok analizi) yapabilen 28 laboratuvardan 7’si Bakanlığımıza ait olup uluslararası akreditasyona sahiptir."

Teyit edilmemiş bilgilerle kamuoyunun yanıltıldığını tekrarlayan Bakanlık yetkilileri, bu ve benzeri konularla ilgili görüş ve düşünce belirtenleri sorumluluğa ve dikkatli olmaya çağırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.