Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay'dan kurultaya saatler kala dayatma isyanı: 'Rakibiniz ben değilim'

Balbay'dan kurultaya saatler kala dayatma isyanı: 'Rakibiniz ben değilim'

CHP'de haftasonu yapılacak olan kurultayda yeterli imzayı toplayıp genel başkan adayı olup olamayacağı merakla beklenen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla genel merkezin il örgütlerine 'tek adaylı kurultay' baskısı yaptığını iddia etti. Balbay genel merkeze "Rakibiniz ben değil, AKP" çağrısı yaptı. Balbay'dan kurultay öncesi Genel Merkez'e dayatma isyanı:

  • Ege Postası
  • 14.01.2016 - 20:14
EGEPOSTASI - CHP'de 16-17 Ocak'ta gerçekleşecek kurultayda adaylık için yeterli imzayı toplayıp toplayamayacağı merakle beklenen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kurultaya saatler kala sosyal medya hesabından şok bir iddiada bulundu. Balbay, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya tek aday olarak girmesi için il örgütlerine baskı yapıldığını iddia etti.

Balbay, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:
"Kurultaya giderken pek çok ilde gençlik ve cinsiyet kotasının uygulanmadığını gördüm. Keyfiyet kotası mı var' Eğer yine cinsiyet kotası erkekler için kullanılacaksa CHP kadınlarını buna izin vermemeye çağırıyorum.Demek ki Bekaroğlu‘nun önü yine açık. Genel Merkezimizin Tek Adaya İmza Dayatması, kurultayı anlamsızlaştırıyor. 
CHP’nin başına, sonuna yeni koymak yerine hedefleri yenileyeceğim.Tüm illere baskı yapılıp tek adaya imza dayatılıyor. Bu durumda Kurultayın ne anlamı var' Genel Merkeze sesleniyorum: Adaylığımdan neden bu kadar korkuyorsunu? Rakibiniz ben değilim. Ben CHP'liyim. Rakibiniz AKP. Korkmak CHP'lilere yakışmıyor. CHP Genel Merkezine yakışmıyor. Delegeden, delegenin özgür iradesinden korkmak, hiç yakışmıyor. Kurultaya tek adayla gitmek için sergilediğiniz kararlılığı, AKP'yi yenmek için harcasaydınız şimdi iktidardaydık. Kemal Bey de baş tacımızdı..."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.