Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay ve Gümrükçü'den Sarıdoğan'a moral ziyareti

Balbay ve Gümrükçü'den Sarıdoğan'a moral ziyareti

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü isimsiz örgüte üyelikten tutuklanan Ümit Sarıdağ'ı tutuklu bulunduğu Buca Kırıklar'daki cezaevinde ziyaret ederek 27 Ekim'deki duruşma öncesi moral verdiler. İsimsiz örgüte üyelikten tutuklanan CHP'li Sarıdağ'a

  • Ege Postası
  • 15.09.2015 - 14:58
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ- İzmir Çiğli’de, sokak arasında yakılan bir ateş ve bu ateşle ilgili polise ulaşan ihbar üzerine, tümü CHP üyesi ve Muş Vartolu olan 7 genç , 4 ayrı yasadışı sol örgüte üye oldukları ve silahlı eylem yapacakları iddiasıyla gözaltına alınmış; içlerinden Ümit Sarıdağ tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede, gençler hakkında “silahlı örgüt üyeliği” iddiasıyla dava açılmış. Ancak hangi örgüte üye oldukları belirtilmemişti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Buca Kırıklar Cezaevinde CHP Çiğli Gençlik Kollarının aktif üyesi Ümit Sarıdağ’ı ziyaret etti ve Sarıdağ'la yaklaşık 40 dakika görüştü.Üç ay önce tutuklanan Sarıdağ, Balbay’dan yaşadığı hukuksuzluğun biran önce bitmesini istedi.  Balbay, ”Türkiye’de hukuk ne yazık ki ayaklar altında, özgürlükleri koruyan değil yok eden kişiler üstlenmiş durumda” dedi.

İzmir'in Buca İlçesi Kırıklar Mevkiinde bulunan 1 Nolu F tipi cezaevinde 27 Ekim'deki duruşma gününü bekleyen Ümit Sarıdağ'ı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü Adalet Bakalığı'ndan aldıkları özel izinle ziyaret ettiler. 27 Ekim'de görülecek duruşma öncesi moral ziyaretinde bulunduklarını belirten Balbay, cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada Ümit Sarıdağ’ın moralini yüksek bulduğunu belirterek şöyle dedi:

“Ümit’in morali yüksek ama tabi ki karşılaştığı hukuksuzluk onu hüzünlendiriyor. Yok yere hapiste yattığında kim huzurlu olabilir ki! Ailesinden, sevdiklerinden uzak  Ancak Ümit’in hem beden sağlığını hem beyin sağlığını yerinde buldum.  Ümit cezaevinde kitaplar okumaya başlamış. Örgüt üyeliğinden suçlanan Ümit Sarıdağ'ın üye olduğu tek örgüt CHP'dir. Bu sebeple adaletin biran önce yerini bulmasını bekliyoruz. 27 Ekimdeki duruşmada mahkeme heyetine Ümit’in ve tutuksuz yargılanan arkadaşlarının iddia edilen olaylarla hiçbir bağlantısı olmadığını belgeleriyle kanıtlayacağız.  Türkiye’de birazcık hukuk varsa Ümit’in bir gün bile hapiste kalmaması gerekir.”




Sarıdağ, Balbay’a biran önce özgürlüğüne kavuşmak istediğini, 1 Kasım seçimleri için koşturmayı sabırsızlıkla beklediğini vurguladı. Sarıdağ, “27 Ekim’de mahkememiz var. 1 Kasım'daki seçim öncesi CHP için sahada olamayacağımdan dolayı çok üzgünüm Ancak o gün tahliye olursam seçimler için 5 gün de olsa koşturabilirim” diye konuştu.

Gümrükçü ise Ümit’in sağlıklı olmasından mutluluk duyduğunu belirterek, ”Bizler mücadele insanlarıyız.  Her türlü koşulda umut üretmeyi ve ayakta kalmayı biliriz, Ümit Sarıdağ’ı aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.