Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balcalı’ya 100 yataklı ikinci şefkat evi

Balcalı’ya 100 yataklı ikinci şefkat evi

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi bahçesinde kalan hasta yakınları için 100 yataklı otel yapılacak. Hasta yakınlarının durumuna ilişkin bir süredir devam eden çalışmalar son aşamaya geldi. Özellikle şehir dışından gelen hasta...

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 10:56
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi bahçesinde kalan hasta yakınları için 100 yataklı otel yapılacak.

Hasta yakınlarının durumuna ilişkin bir süredir devam eden çalışmalar son aşamaya geldi. Özellikle şehir dışından gelen hasta yakınlarının kalabildiği 70 yatak kapasiteli mevcut ‘şefkat evi’ yanında 100 yataklı bir otel yapımına yakında başlanıyor. Bu arada hasta yakınlarına yönelik bu çalışmanın yanı sıra teknokent civarında bir başka 4 yıldızlı otelin yapımı da ilerleyen zamanda gerçekleştirilecek.

Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, artık kronik hale gelen hasta yakınlarının hastane bahçesinde kalma sorununu çözme adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Taşova hastane bahçesinde kalan hasta yakınlarıyla sürekli görüştüklerini, hastalarına yakın olma, onları yanlarında hissetme gibi önceliklerinin olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Soruna ilişkin hasta yakınlarının kalabildiği 40 yatak kapasiteli bir ‘şefkat evi’ bulunduğunun altını çizen Taşova, yapılan çalışmalarla kapasitenin 70 yatağa çıkarıldığını dile getirdi. Taşova sözlerine şöyle devam etti “Son bir yıl içerisinde hayırseverler sayesinde şefkat evinde önemli düzenlemeler yapıldı. 22 adet baza takımı, 44 adet battaniye 14 adet soyunma dolabı, 11 adet çekyat 2 adet çift kapılı buzdolabı ve 1 adet 102 ekran televizyon hayırseverlerin katkılarıyla şefkat evine kazandırıldı. Bugüne kadar 9 bin 876 kişiye hizmet verdik. Yemek ihtiyaçları çeşitli belediyeler tarafından karşılanıyor. Şefkat evini neredeyse hayırseverlerin katkılarıyla baştan aşağıya yeniledik.” Tüm bu çalışmalara karşın şefkat evinin kapasitesinin üstünde hizmet verdiğini belirten Başhekim Taşova, bu sorunu çözmek ve hasta yakınlarının hastane bahçesinde kalmasını önlemek adına yine aynı bölgede 100 yataklı bir otel yapına başlanacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.