Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova'da çöp kokusu olmayacak

Balçova'da çöp kokusu olmayacak

Balçova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün ilçede uyguladığı temizlik çalışmaları vatandaştan tam not alıyor. Üç yıldır uygulanan sistemle ilçedeki tüm konteynırlar yıkanıyor, ilaçlanıyor ve parfümleniyor.

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 10:05
İZMİR - Özellikle yaz aylarında vatandaşların çektiği sıkıntıların başında gelen çöp kokusu Balçova’da nostalji oldu. Balçova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından üç yıl önce başlatılan çöp konteynırı yıkama uygulaması bu yıl daha sistematik bir şekilde yapılmaya başlandı. Balçova Belediyesi daha önce kiralık araçlarla yaptığı uygulamayı bu yıl kendi aracını alarak yapmaya başladı. Özel araçla yapılan temizlik işleminde her gün bir mahallede bulunan çöp konteynırları yıkanarak, ilaçlarla dezenfekte ediliyor daha sonra da içlerine parfüm sıkılarak kötü kokmaları önleniyor. Uygulama bununla da kalmıyor. Temizlik İşleri'nde çöp toplayan tüm kamyonlara takılan bir araçla her çöp alımından sonra konteynırlar ilaçlanarak mikrop üremesinin önüne geçiliyor.

Halkın sağlığı için çöp toplama konusuna özel bir önem verdiklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya "Biz gelişen teknolojyi takip ederek halımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Ancak her konuşmamda dile getirdiğim gibi en iyi temizlik kirletmemektir. Bu yüzden vatandaşlarımızın özellikle çöp çıkarma saatlerine uymasını rica ediyorum" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.