Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova trfiğine üst geçit ayarı

Balçova trfiğine üst geçit ayarı

Balçova’da birçok AVM’nin yer aldığı Mithatpaşa Caddesi üzerindeki trafik, park yeri ve yaya geçidi sıkıntısına kökten çözüm getirmek için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle hafta sonları bölgede yaşanan yoğunluktan ötürü meydana gelen çileye yapılacak yeni üst geçitler ile çözüm getirecek. Güzergah üzerinde iki ayrı noktaya üst geçit inşa edecek olan Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanacak geçişler ile birlikte yolda yaya geçişlerinden kaynaklanan trafik sıkışıklığı ve beklemeleri azaltarak trafiğin işlerlik kazanmasını sağlayacak.

  • Ege Postası
  • 26.02.2014 - 14:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Balçova’da özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde bölgedeki alışveriş merkezlerinin getirdiği yoğunluktan kaynaklanan trafik sıkıntısına çözüm getirmek üzere bir süredir çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, cadde üzerinde iki ayrı üst geçit inşa edecek. Agora AVM ve Koçtaş civarında yaya üst geçitleri yapımı için ihaleye çıkmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Mart ayında inşaata başlayarak yaz aylarında modern ve asansörlü üst geçitleri hizmete açacak.

2 AYRI NOKTAYA ÜST GEÇİT YAPIALCAK

 Agora AVM önüne yapılacak üst geçit için 6 Mart 2014, Koçtaş önüne yapılacak üst geçit için de 12 Mart 2014 tarihinde ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firmalara yer teslimi yapılmasının ardından toplam 5 ayda yaya üst geçitlerini tamamlayarak hizmete açacak. Yürüyen merdivenli, asansörlü ve engelli kullanımına uygun modern üst geçitlerin kullanıma açılması ile birlikte cadde üzerinde yer alan yaya geçitlerinin yükünü azaltacak olan Büyükşehir Belediyesi, trafiğe de olumlu katkı sağlayacak.

TRAFİK AKIŞI RAHATLAYACAK

Mithatpaşa Caddesi’nde Ata Caddesi Kavşağı’ndan başlayarak, İnciraltı Kavşağı’na kadar devam eden bölümünde alışveriş merkezlerinin trafiğe getirdiği olumsuz etkiyi göz önünde bulunduran ve çalışmalarına devam eden belediye, ihtiyaç olduğu takdirde ilerleyen dönemlerde güzergah üzerine ilave üst geçitler de yapacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.