Dolar 32,5818
%0.21
Euro 35,1023
%0.37
Altın 2.457,760
%0.91
Bist-100 10.579,00
%1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’dan Çanakkale çıkarması

Balçova’dan Çanakkale çıkarması

Bağımsızlık Tarihimizi yeni nesillere anlatmak için 10 yılda 10 bin kişiyi Çanakkale Şehitliği’ne götüren Balçova Belediyesi, Mayıs Ayı’nda bin 500 kişi ile Gelibolu’ya çıkarma yapacak.

  • Ege Postası
  • 22.04.2015 - 10:38
Balçova Belediyesi’nin öğrencilerin Ulusal Bağımsızlık Savaşımızı kazandığımız mekânları yerinde görmeleri amacıyla gerçekleştirdiği Çanakkale Gezisi bu yıl farklı bir konseptte gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile gerçekleştirilen ve vatandaşların da katıldığı geziler, bu yıl okul aile birlikleri ile birlikte yapılacak. Balçova’daki ilköğretim okullarında öğrenim gören 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin velileri ile katılabileceği geziye dışarıdan katılım olmayacak. “Nesilden Nesile Çanakkale”, “Bağımsızlık Mücadelesini ve Kardeşliği Unutturmayacağız” temalı geziye yaklaşık 750 öğrenci velileri ile birlikte katılacak.
 


Her otobüste bir rehberin anlatımı Çanakkale Abidesi, Kabatepe Müzesi, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Seyit Onbaşı Anıtı’nı ve bataryaları gezecek olan Balçova Kafilesi sabah, öğlen ve akşam yemeklerini de Çanakkale’de yiyecek. Göreve geldiklerinde Balçova’daki çocukları Çanakkale’ye ve Anıtkabir’e götürmeye başladıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz yıllardır çocuklarımıza Bağımsızlık Tarihimizi, bu tarihi yazmamızı sağlayan kardeşlik ruhumuzu ve Bağımsızlık Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatıyoruz. Ülkemizin çok tehlikeli bir süreçten geçtiği bu günlerde Özellikle Atatürk’ü ve O’nun önderliğinde kurduğumuz Cumhuriyet’i nesilden nesile aktarmaya kararlıyız” diye konuştu.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.