Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçovalı Annelerin yeni yıl umudu

Balçovalı Annelerin yeni yıl umudu

Balçova Semtevleri Üretici Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar, hediyelik eşya fuarında el emeklerini satışa sundu. Yeni gelen yıldan umutlu olan Balçovalı Anneler, kendi ayakları üzerinde durmanın gururunu yaşıyor.

  • Ege Postası
  • 21.12.2012 - 10:01
İZMİR- Yedi yıl önce açılan Balçova Belediyesi Semtevleri’nde ki ücretsiz el beceri kurslarına katılan kursiyerler, yıllardır el emekleri ile ürettikleri ürünleri satarak hem aile ekonomilerine destek oluyor hem de hayatta var olmanın gururunu yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Balçova Belediyesi’nin öncülüğünde Türkiye’nin en büyük Kadın Kooperatifini kuran Balçovalı Kadınlar şimdi daha kurumsal bir yapıya kavuştu.

 İzmir Fuarı’nda düzenlenen Hediyelik Eşya Fuarı’na katılan Balçovalı Kadınlar, fuarı ziyaret eden her konuğa ürünlerini tanıtıyor. Özenerek yaptıkları takıları, gözleri pahasına yaptıkları iğne oyalarını, duygularını ilmek ilmek işledikleri kilimleri satarak para kazanmaya çalışıyor. Kimisi kazandığı parayla çocuğunu dershaneye gönderiyor kimi de mutfak masrafını çıkarıyor. Balçovalı kadınlar kendi ayakları üzerinde duruyor. Hepsi gururlu ve yeni yıldan da bir o kadar umutlu.     

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.