Dolar 34,1738
%0.11
Euro 38,1823
%-0.16
Altın 2.937,270
%0.13
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’nın afet gönüllüleri

Balçova’nın afet gönüllüleri

Balçova Belediyesi bünyesinde kurulan ve afet zamanlarında yerel kurtarma faaliyetleri yapacak olan Mahalle Afet Gönüllüleri, yeni katılımlarla büyüyor. Yeni gönüllüler tatbikatlarda uygulamalı eğitim alarak olası bir afette yapmaları gerekenleri öğrendiler.

  • Ege Postası
  • 20.05.2015 - 09:49
İZMİR - Balçova Belediyesi’nin 2006 yılında kurduğu Mahalle Afet Gönüllüleri, afetlere hazırlıklı olmak için tatbikatlarına ve yeni üye alımlarına devam ediyor. 9 yılda 500 gönüllünün eğitim aldığı proje kapsamında son olarak 90 Balçovalı daha afet gönüllüsü oldu. AFAD, Kızılay, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) tarafından desteklenen proje ile gönüllüler olası bir afet anında yapmaları gerekenleri uygulamalı olarak öğrendi. Yaşları 20 ile 50 arasında değişen 90 Balçovalı 1 ay boyunca gördüğü eğitimin ana konuların başında yardım gelene kadar afet bölgesinde ilk yardım ve koordinasyon sağlamak konuları oldu.



DERSLER 1 AY SÜRDÜ
Balçova Gönüllülerinin aldığı eğitim de afet öncesi, süresince ve sonrasında yapılacaklar, ilk yardım, solunum tıkanmaları, kanama ile şok anında ilk yardım, kırık ile çıkıklara müdahale, yanma, donmaya müdahale anlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, deprem simülasyonunda temel yangın önlemleri, söndürme dersleri verdi. AFAD alet ve ekipmanlarla acil durumlarda neler yapılması gerektiğini anlatırken, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ise telekominikasyon sistemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin deprem gibi afetler açısından riskli bir bölgede olduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Biz bu gerçekten hareketle hazırlıklarımızı her zaman en üst seviyede tutuyoruz. İlçemizde 3 adet Acil Durum Konteyneri hazırladık. İçinde tüm alet ve ekipmanlar hazır olarak bulunuyor. Afet anında nerede bu devlet, nerede bu millet demekle olmuyor. Her vatandaşımız gelip bu gönüllü sistemin içine girebilir" diye konuştu. Balçovalı Gönüllüler önümüzdeki günlerde yapılacak törenle birlikte sertifikalarını alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.