Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’nın bütçesi 60 Milyon TL

Balçova’nın bütçesi 60 Milyon TL

Balçova Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi 60 Milyon TL olarak belirlendi. Toplantıda, Ankara'da yaşanan katliamda hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

  • Ege Postası
  • 16.10.2015 - 10:02
İZMİR - 2016 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi’nin görüşüldüğü Balçova Belediye Meclisi’nde 60 Milyon TL olarak öngörülen bütçenin maddeleri tek tek onaylandı. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri tüm maddelere onay verirken AK Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin bazı maddeleri hariç onay verdiği Balçova Belediyesi Bütçesi kabul edildi.
 
Bütçe Komisyon Raporu’nun okunmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Şerif Sürücü, belediye hizmetlerinin Balçova Halkı’nın faydasına olduğunu gördüklerini ifade ederek “Belediyemiz Türkiye’de örnek olacak özellikle sosyal belediyecilik alanındaki faaliyetler bizler açısından gurur vericidir. Bunun yanında bütçenin gelir kısmında Esnafın yapacağı işlemlerde alınacak harçların birçoğunda bir önceki yıla göre indirim yapılmış olması zor şartlarda hayatını sürdüren esnafımız için oldukça önemlidir. Balçova Halkı’na hizmette sınır tanımayan belediye personelimizi kutluyor bütçeye onay verdiğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.



AK Parti adına söz alan Grup Başkan Vekili Evrim Özem ise belediye hizmetleri ile ilgili eleştirilerini dile getirdiği konuşmasında “Veterinerlik, Temizlik İşleri, ve Özel Kalem Müdürlükleri’nin bütçelerine gereğinden fazla ödenek ayrıldığını, bazı hizmetlerin ise gereksiz olduğu için ayrılan ödenekleri de gereksiz bulduğumuz için bütçenin bazı maddelerine kabul oyu vermeyeceğiz” dedi.
 
Eleştirilere cevap veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya belediyenin her kuruşunu Balçova Halkı’nın refahı için harcadığını ifade ederek “Eleştirilen temizlik işleri müdürlüğü belediyenin can damarıdır. Biz daha temiz bir Balçova yaratmak için çalışıyoruz. Bunun için de son teknolojiyi kullanıyoruz. Balçova’da her gün çöpü alınmayan, konteynırları özel deterjanlar ile yıkanmayan  sokak yoktur. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz de çok hassas bir müdürlüktür. Sokak hayvanlarından şikayetçi olan insanlar kadar bu hayvanları çok seven insanlarımız da var. Ben de hiçbir canlının öldürülmesi taraftarı değilim. Bu yüzden teknolojiyi kullanıp masraf yapmak zorundayız” diye konuştu. Özel Kalem Bütçesi ile ilgili de konuşan Başkan Çalkaya “Siz bu bütçeden yemekler yeniyor, çiçekler ve hediyeler gönderiliyor, geziler yapılıyor zannediyorsunuz ancak öyle değil. Ben 12 yıldır belediyenin 1 kuruşunu gereksiz bir yere veya kendi şahsi keyfim için harcamadım. Biz bu bütçe ile sosyal yardım hizmetlerine destek oluyoruz, çocuklarımızı üniversite gezilerine gönderiyoruz, Ramazan’da, Muharrem’de vatandaşlarımız ile birlikte oruç açıyoruz” diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.