Dolar 34,2243
%-0.06
Euro 37,4695
%-0.45
Altın 2.870,940
%-0.55
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıkesir Özel Fırat öğrencilerinin projesi dünya ikincisi oldu

Balıkesir Özel Fırat öğrencilerinin projesi dünya ikincisi oldu

Balıkesir Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin biyoloji alanında hazırladığı proje, Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde düzenlenen 28. Mostratec Uluslararası Proje Yarışması'nda ikinci oldu. İpek Ece Köçkar ve Emine Büşra...

  • Ege Postası
  • 28.11.2013 - 11:20
Balıkesir Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin biyoloji alanında hazırladığı proje, Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde düzenlenen 28. Mostratec Uluslararası Proje Yarışması'nda ikinci oldu. İpek Ece Köçkar ve Emine Büşra Özdemir tarafından hazırlanan projede, çörekotunun karaciğer ve prostat kanseri üzerindeki olumlu etkileriyle ilgili. Her yıl 50'ye yakın ülkenin katıldığı ve bu yıl bin 178 projenin başvurduğu yarışmada, 12. sınıf öğrencisi Köçkar ve 11. sınıf öğrencisi Özdemir, finale kalan 200 proje arasına girmeyi başardı. Danışman öğretmen Kadir Başkemer ile birlikte hazırladıkları "Çörekotu İçindeki Timoquonin Maddesinin Karaciğer ve Prostat Kanseri Hücrelerine Etkisi" adlı projeyle gümüş madalya aldılar.

'ÖZEL OKULLAR YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETİYOR'

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, başarılı öğrencilerle biraraya geldi. Toplantıya Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Erciyas ve danışman öğretmen Başkemer de katıldı. Burada konuşan İl Müdürü Caner, elde edilen başarıdan son derece memnun olduklarını belirterek, "İki öğrencimiz, önemli bir başarıya imza attılar. Çocuklarımızın başarısı sadece akademik başarıdan ibaret değil, projelerle ve sosyal faaliyetlerle bunu süslediklerinde daha güzel oluyor ancak bilimsel çalışmalar tabii ki çok daha farklı. Bu başarıyı bütün Türkiye ile paylaşmak bizim için bir onurdur. Biyoloji dalında öğrencilerimiz, Brezilya'da dünya ikincisi oldular. Bu çok önemli bir başarı, bunu önemsiyoruz. Fırat Kolejimiz, elde ettiği başarılarla sürekli kendisini gösteriyor. Özel okullarımız, bizim yükümüzü hafifletiyorlar. Onların başarısı bizi harekete geçiriyor. İki öğrencimizi tebrik ediyorum. Anne babaları ne kadar gurur duysalar azdır." dedi.

İpek Ece Köçkar ise projeyi yapmaktan dolayı büyük bir zevk duyduklarını belirterek, "TÜBİTAK'ın Eskişehir bölge finalinde elenmiştik. Bunu uluslararası bir yarışmaya almak istedik. Bu yarışmada derece almak onur verici bir başarı oldu." şeklinde konuştu. Emine Büşra Özdemir de çok yoğun ve zorlu bir süreçten sonra deneyin başarı elde etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, yeteneği olan herkesin bunu değerlendirmesini tavsiye etti. Ööğretmen Başkemer ise proje hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin sabırla aşamaları incelediğini anlatarak, sonucunda gelen başarı sebebiyle okula ve öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencileri tebrik eden Okul Müdür Erciyas da, "Biz dört yıl önce fen lisesini açtığımızda, Balıkesir'e ses olacağımızı ve ilimizin önündeki engelleri kendi çapımızda kaldırmaya çalışacağımızı söylemiştik. Yaptığımız projelerle 3,5 yıl gibi bir süre zarfında Brezilya, Kenya, Romanya ve Türkmenistan'da aldığımız derecelerimiz var. Birçok öğrencimiz, bu alanda çalışmalar yaptı. Fırat ailesini tercih eden ailelerimize teşekkür ediyorum. Balıkesir, her şeyin en güzeline layık. Allah nasip ederse dünya birinciliklerini de Balıkesir'e getirme hedefimiz var." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.